Wie is jouw favoriete VU-VIVA400-vrouw? Stem nu!

Hij is er weer: de VIVA400! Dé lijst met 400 vrouwen die uitblinken in hun vakgebied en maar liefst drie zijn er aan de VU verbonden. En je kunt nu op ze stemmen!

08-11-2019 | 13:28

12 december reikt VIVA voor de twaalfde keer de VIVA400-awards uit. VIVA400 is het platform en netwerk van en voor ambitieuze en ondernemende vrouwen en daar hebben we er op de VU een heleboel. Zij zijn een grote inspiratie voor anderen door wat ze doen, door de successen die ze hebben behaald en door wat ze (nog meer) willen bereiken. Er zijn 400 vrouwen genomineerd, waarvan drie van de VU. Vrouwen die het afgelopen jaar in de schijnwerpers stonden doordat ze bijvoorbeeld een prijs wonnen, een uniek idee hadden, een geslaagde eigen business zijn gestart of een bijzondere prestatie hebben neergezet. Kortom: succesvolle vrouwen die ertoe doen en het verschil maken. Stemmen op jouw favoriet kan tot en met 2 december.

Er zijn zeven categorieën: Zakenwonders, Creatieven, Wereldverbeteraars, Zorgdragers, Techtalenten, Krachtpatsers en Visionista’s. Stem bijvoorbeeld op:

In de Categorie Zorgdragers onze Tamara Bouwman, onderzoeker bij FSW
Met haar onderzoek vraagt Tamara aandacht voor eenzaamheid onder ouderen. Zo ontwikkelde ze De online Vriendschapscursus om eenzame ouderen uit hun sociale isolement te halen. Zij werkt samen met Stichting de Gouden Dagen aan de ontwikkeling van de cursus om eenzame ouderen te helpen bij het herstellen van oude contacten en het maken van nieuwe vriendschappen. Daarnaast leert ze hen beter omgaan met het alleen zijn.

In de Categorie Wereldverbeteraars promovendus Jovana Karanovic bij SBE
Jovana Karanovic is PhD Kandidaat bij het KIN Center for Digital Innovation en oprichter van de Reshaping Work conferentie. Jovana’s onderzoek richt zich op digitale innovaties. Ze onderzoekt de nieuwe organisatievormen, de impact op de arbeidsmarkt en het potentieel van de platform economie om duurzame oplossingen te bewerkstelligen. Met haar initiatief Reshaping Work, brengt ze de internationale community samen om urgente issues rondom nieuwe digitale trends en werk te bespreken.

In de Categorie Wereldverbeteraars universitair docent Criminologie Elanie Rodermond bij Rechten
Zij zette het onderwijsprogramma InsideOut op aan de VU. In dit unieke programma volgen studenten criminologie en strafrecht samen met gedetineerden onderwijs in de gevangenis. Elanie hoopt dat dit programma bijdraagt aan de kennisverwerving van de VU-studenten en aan de uitoefening van hun toekomstige beroep, maar tegelijkertijd hoopt ze ook dat InsideOut bijdraagt aan de kennisverwerving van gedetineerden en aan hun re-integratie in de samenleving na vrijlating.

Stemmen kan hier: www.viva.nl/viva400/