Keuzegids Masters 2020 is uit

De Vrije Universiteit Amsterdam telt een aantal masterstudies die het bovengemiddeld goed doen. Dat blijkt uit de beoordelingen van studenten in de Keuzegids Masters 2020.

12-03-2020 | 13:37

De masteropleidingen Fiscaal recht en Ondernemingsrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid worden bovengemiddeld goed beoordeeld. De studenten zijn vooral zeer tevreden met de didactische vaardigheden van hun docenten en het interessante lesprogramma. Ook de Finance masters van de School of Business and Economics doen het goed, de studenten prijzen het uitdagende onderwijs. De master Econometrie van deze faculteit krijgt een grote plus voor praktijkgerichtheid.

Binnen de faculteit der Geneeskunde springen de masters Cardiovascular Research en de master Epidemiologie er ver bovenuit. Beide masteropleidingen scoren ruim bovengemiddeld ten opzichte van vergelijkbare opleidingen elders. De Faculteit der Bètawetenschappen doet het heel goed met de master Hydrologie. Studenten zijn onder andere enthousiast over het studieprogramma en de begeleiding.

In tegenstelling tot voorafgaande jaren zijn in 2020 geen predicaten ‘topopleiding’ uitgedeeld, omdat vanwege veranderingenin de NVAO-opleidingsbeoordelingen uitsluitend data uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) zijn gebruikt. De toelichting vind je hier.

De Vrije Universiteit Amsterdam is trots op de resultaten in de Keuzegids Masters 2020 en dankt haar masterstudenten hartelijk voor de positieve feedback. De VU Masterdag van zaterdag 7 maart jl. maakte duidelijk dat de belangstelling voor VU Masteropleidingen nog steeds toeneemt.