VU zet met Aurora Alliance sterker in op sociaal ondernemerschap in het onderwijs

De Aurora Alliance, waar de Vrije Universiteit Amsterdam deel van uitmaakt, heeft 5 miljoen euro toegezegd gekregen door de Europese Commissie in de tweede pilotronde van het European Universities Initiative.

09-07-2020 | 14:56

Het doel van de Aurora Alliance is om de samenwerking, kwaliteit en inclusiviteit van het Europese hoger onderwijs te bevorderen. Van de 62 aanvragen werden er 24 netwerken geselecteerd. Met deze financiering kan de VU sociaal ondernemerschap binnen haar onderwijsprogramma sterker verankeren zodat studenten maatschappelijke impact kunnen creëren en werken aan een betere wereld.

Voorzitter van het College van Bestuur Mirjam van Praag: “De selectie van dit voorstel is een prachtig resultaat voor de VU en haar studenten. De Aurora Alliance wil excellent onderwijs combineren met maatschappelijke impact en dat gaan wij doen door middel van meer aandacht voor sociaal ondernemerschap in ons onderwijs. Kennis alleen is niet voldoende, studenten moeten ook de vaardigheden ontwikkelen om innovatie te realiseren: Learning for Societal Impact.”

VU-studenten krijgen met de Aurora Alliance de mogelijkheid om kennis en vaardigheden in sociaal ondernemerschap te ontwikkelen in een internationale omgeving met de andere universiteiten. Studenten zullen zich fysiek en virtueel in deze internationale omgeving bewegen en de competenties opdoen om later het verschil te maken. Vakken volgen, onderzoek doen en stagelopen aan de verschillende universiteiten zal veel makkelijker zijn dan het nu is.

De Aurora Alliance, waarvan de VU de penvoerder is, bestaat verder uit de universiteiten van East Anglia, Iceland, Duisburg-Essen, Copenhagen Business School, Innsbruck, Tarragona, Olomouc en Napels. Het bedrag dat zij ontvangen uit deze tweede pilotronde van het European Universities Initiative zullen zij zelf ook investeren in sociaal ondernemerschap binnen hun onderwijsprogramma’s.