Hare Majesteit Koningin Máxima houdt toespraak tijdens Dies Natalis

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt vrijdagmiddag 6 november tijdens de 140e Dies Natalis van de Vrije Universiteit Amsterdam de Diesrede over het thema ondernemerschap, een van de speerpunten van de VU.

06-10-2020 | 10:37

Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, spreekt over wat nodig is voor duurzame groei en ontwikkeling van het midden- en kleinbedrijf. Zij benadrukt onder meer het belang van het stimuleren van investeringen voor innovatie, onderwijs en groei en financieringsmogelijkheden en de coaching van ondernemers. Ook gaat zij in op de noodzaak van opleiding van werknemers voor waarborging van de continuïteit en groei van bedrijven evenals betere doorstroommogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap
Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om duurzame groei van het mkb te stimuleren. Daarbij richt het Comité zich op versterking van het groeipotentieel. Jaarlijks brengt het Comité ‘de Staat van het MKB’ uit.

Extra feestelijke Dies Natalis 
De extra feestelijke viering van de Dies Natalis (stichtingsdag) is onderdeel van het Kuyperjaar, waarin de VU haar 140ste verjaardag viert met verschillende activiteiten en met thema’s die de VU en Abraham Kuyper kenmerken: democratie, diversiteit en sociaal ondernemerschap.

Naast de Diesrede van Koningin Maxima zullen Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib, hoogleraar en gedragseconoom Ernst Fehr en hoogleraar internationale betrekkingen en politicologie Anne-Marie Slaughter een eredoctoraat ontvangen tijdens de plechtigheid. De viering is dit jaar verplaatst naar vrijdag 6 november om zo dichter bij de 100e sterfdag van Kuyper (op 8 november) zijn inspiratie in het nu te onderstrepen. 

Meld je hier aan. Dan ontvang je een dag voor de Dies Natalis de laatste informatie en een link naar de streaming