Keuzegids Masters 2021 is uit

Een aantal masters aan de Vrije Universiteit Amsterdam scoren bovengemiddeld goed in de Keuzegids Masters 2021. Masterstudenten beoordelen hun eigen masteropleiding op criteria zoals wetenschappelijke vorming, programma, begeleiding en studeerbaarheid.

01-04-2021 | 9:00

De masteropleidingen Fiscaal Recht en Ondernemingsrecht worden bovengemiddeld beoordeeld. Ook de master Finance haalt een hoge score.
Masterstudenten die de master Geesteswetenschappen (Humanities) volgen geven de master ook een bovengemiddelde beoordeling. Vooral over de docenten, begeleiding en de uitdaging in het onderwijs laten de studenten zich lovend uit. Ook bij de master Filosofie zijn de studenten enthousiast over het uitdagende onderwijs dat de opleiding biedt.

De master Communicatiewetenschap scoort bovengemiddeld op wetenschappelijke vorming en de master Social and Cultural Anthropology scoort bovengemiddeld op de onderdelen de uitdaging in het onderwijs en de internationalisering van de master.

Aan de andere kant van de campus worden de masters Earth Sciences en Hydrology bovengemiddeld beoordeeld door de studenten. Bij de masters voor professionals valt op dat de masteropleiding Epidemiologie bovengemiddeld scoort op alle onderdelen van de beoordeling.

Corona
De Keuzegids wordt elk jaar deels gebaseerd op de Nationale Studenten Enquête (NSE). In 2020 heeft er echter geen Nationale Studenten Enquête plaatsgevonden vanwege de coronacrisis. De Keuzegids heeft daarom gebruikt gemaakt van de resultaten en beoordelingen uit de NSE van 2019.