On campus als het kan. Online omdat het kan.

Voor het komende collegejaar staan we klaar om je te verwelkomen op de VU. De coronamaatregelen hebben een grote impact op het hoger onderwijs, maar één ding weten we zeker: als je straks bij ons start kun je onderwijs van hoge kwaliteit verwachten. On campus als het kan. Maar ook: online omdat het kan.

Je bent welkom
We zijn klaar om je te verwelkomen als nieuwe student op de Vrije Universiteit Amsterdam. Studeren aan de VU gaat niet alleen over onderwijs volgen. Het gaat ook om elkaar ontmoeten op de campus en samen studeren voor tentamens in de Universiteits-bibliotheek. Ondanks dat de coronacrisis alles op zijn kop zet, weten we een ding zeker: onderwijs op de VU gaat door.

Hybride onderwijs aan de VU
Tijdens de coronacrisis mag je van de VU kwalitatief hoogstaand onderwijs verwachten waaraan je volledig kunt deelnemen.

Ons onderwijs bieden we in een hybride vorm aan: online en waar mogelijk en toegestaan, op de campus. Als jouw colleges weer plaatsvinden op de campus, terwijl jij nog niet in de gelegenheid bent om naar de VU te komen, dan bieden we online alternatieve onderwijsmogelijkheden aan.

De komende periode geven we je zoveel mogelijk duidelijkheid over hoe het onderwijs eruit zal zien. Hybride onderwijs kan per gebouw, faculteit en programma verschillen. Houd hiervoor de informatie van jouw opleiding in de gaten. Op de campus als het kan. Online omdat het kan.

We hopen jou online te zien en op de campus zodra dat weer kan!

Masterstudent Rodrigo over online onderwijs

Online voorlichting

De wetenschap heeft nu meer dan ooit jonge mensen nodig. Jonge mensen die door een goede opleiding en academische vorming een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. In mei organiseren we nog diverse online voorlichtingactiviteiten. De meeste opleidingen hebben de deadline voor aanmelden verlengd: voor de meeste Bacheloropleidingen naar 1 juni en voor veel Masteropleidingen naar 1 juli.

FAQ

Voor de meest gestelde vragen rondom studeren op de VU en de coronacrisis, zie de FAQ-pagina

Voor het laatste nieuws rondom de VU en de coronacrisis, zie de nieuwspagina

Virtual Campus Tour

De VU Campus vernieuwt en is blijvend aan het veranderen. De komende jaren wordt dit steeds meer zichtbaar. Er worden nieuwe onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten ontwikkeld en er zijn levendige ontmoetingsplekken zoals de Botanische Tuin, het Science café en Eat Meet Work in het O|2 Labgebouw en [email protected] Ontdek de campus in 360 graden.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op!

• Bel ons op 020-5985000 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00)
  • Stuur een mail naar [email protected]
  • Of stuur een Whatsapp bericht naar +31682548367

Heb je vragen over aanmelding, inschrijving of toelatingseisen?
De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (maandag t/m donderdag: 10.30 - 12.30 of 14.00 - 16.00, op vrijdag: 10.30 - 12.30).
Of stuur een mail naar [email protected]

Volg ons tijdens de coronacrisis op social media!
Check op Instagram en Facebook