On campus als het kan. Online omdat het kan.

De coronamaatregelen hebben een grote impact op het hoger onderwijs, maar één ding weten we zeker: als je aan de VU studeert, kun je onderwijs van hoge kwaliteit verwachten. On campus als het kan. Maar ook: online omdat het kan.

Je bent welkom
Studeren aan de VU gaat niet alleen over onderwijs volgen. Het gaat ook om elkaar ontmoeten op de campus en samen studeren voor tentamens in de Universiteitsbibliotheek. Ondanks dat de coronacrisis alles op zijn kop zet, gaat het onderwijs aan de VU door.

Onderwijs aan de VU
Tijdens de coronacrisis bieden we ons onderwijs in twee vormen aan: online en waar mogelijk en toegestaan, op de campus. Door het onderwijs op deze manier te organiseren, maken we op de campus ruimte voor (locatiegebonden) onderwijsactiviteiten en ontmoeting. Het fysieke contact tussen studenten onderling en met docenten is cruciaal voor de persoonlijke en academische ontwikkeling, want studeren doe je samen.

Als jouw vakken plaatsvinden op de campus, terwijl jij nog niet in de gelegenheid bent om naar de VU te komen, dan bieden we online alternatieve onderwijsmogelijkheden aan. Voor locatiegebonden onderwijs, zoals practica of onderwijs in laboratoria, is een online alternatief helaas niet mogelijk.

EERSTE SEMESTER

Het eerste semester van het nieuwe collegejaar loopt van september 2020 tot en met januari 2021, en is opgedeeld in drie periodes: september t/m oktober 2020 (periode 1), november t/m december 2020 (periode 2) en januari 2021 (periode 3).

Het eerste semester is vanwege de coronamaatregelen als volgt ingericht:

• Alle hoorcolleges worden online gegeven
  • Alle tentamens worden op afstand afgenomen
  • Alle andere onderwijsactiviteiten: online, en daar waar het kan en mag, op de campus

TWEEDE SEMESTER

We zijn druk bezig met het voorbereiden van het tweede semester dat start in februari 2021. We willen graag meer fysiek onderwijs geven, tegelijkertijd staat veiligheid voorop en maken de coronaregels dat de beschikbare ruimte beperkt blijft. De verwachting is dat ook in het tweede semester twee vormen van onderwijs gegeven wordt: online en waar mogelijk en toegestaan, op de campus.

Om ons online onderwijs van kwalitatief hoog niveau te laten zijn, wordt er blijvend geïnvesteerd in goede onderwijsondersteuning voor docenten. Online onderwijs zal echter nooit een vervanging worden van fysiek onderwijs op de VU. Het persoonlijk contact tussen studenten onderling en met docenten vinden we ontzettend belangrijk, want studeren doe je samen.

We werken toe naar een ideale combinatie van onderwijs op de campus en online leren. Hierdoor wordt het studeren aan de VU in de toekomst gevarieerder, leuker en flexibeler!

Masterstudent Rodrigo over online onderwijs

FAQ

Voor de meest gestelde vragen rondom studeren op de VU en de coronacrisis, zie de FAQ-pagina.
Voor het laatste nieuws rondom de VU en de coronacrisis, zie de nieuwspagina.

Virtual Campus Tour

De VU campus vernieuwt en is blijvend aan het veranderen. De komende jaren wordt dit steeds meer zichtbaar. Er worden nieuwe onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten ontwikkeld en er zijn levendige ontmoetingsplekken zoals de Botanische Tuin, het Science café en Eat Meet Work in het O|2 Labgebouw en [email protected] Ontdek de campus in 360 graden.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op!

• Bel ons op 020-5985000 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur)
  • Stuur een mail naar [email protected]
  • Of stuur een Whatsapp bericht naar +31682548367

Heb je vragen over aanmelding, inschrijving of toelatingseisen?
De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (maandag t/m donderdag: 10.30 - 12.30 uur of 14.00 - 16.00 uur, op vrijdag: 10.30 - 12.30 uur). Of stuur een mail naar [email protected]

Volg ons tijdens de coronacrisis op social media!
Check Instagram en Facebook