On campus als het kan. Online omdat het kan.

Voor het komende collegejaar staan we klaar om je te verwelkomen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De coronamaatregelen hebben een grote impact op het hoger onderwijs, maar één ding weten we zeker: als je straks bij ons start, kun je onderwijs van hoge kwaliteit verwachten. On campus als het kan. Maar ook: online omdat het kan.

Je bent welkom
Studeren aan de VU gaat niet alleen over onderwijs volgen. Het gaat ook om elkaar ontmoeten op de campus en samen studeren voor tentamens in de Universiteitsbibliotheek. Ondanks dat de coronacrisis alles op zijn kop zet, gaat het onderwijs aan de VU door.

Hybride onderwijs aan de VU
Tijdens de coronacrisis bieden we ons onderwijs in een ‘hybride’ vorm aan: online en waar mogelijk en toegestaan, op de campus. Door het onderwijs ‘hybride’ te organiseren, maken we op de campus ruimte voor (locatiegebonden) onderwijsactiviteiten en ontmoeting. Het fysieke contact tussen studenten onderling en met docenten is cruciaal voor de persoonlijke en academische ontwikkeling, want studeren doe je samen.

Als jouw vakken plaatsvinden op de campus, terwijl jij nog niet in de gelegenheid bent om naar de VU te komen, dan bieden we online alternatieve onderwijsmogelijkheden aan. Voor locatiegebonden onderwijs, zoals practica of onderwijs in laboratoria, is een online alternatief helaas niet mogelijk.

EERSTE SEMESTER VAN HET NIEUWE COLLEGEJAAR

Het eerste semester van het nieuwe collegejaar loopt van september 2020 tot en met januari 2021, en is opgedeeld in drie periodes: september t/m oktober 2020 (periode 1), november t/m december 2020 (periode 2) en januari 2021 (periode 3).

Alle hoorcolleges worden gedurende het gehele eerste semester online gegeven. Voor alle andere onderwijsactiviteiten en tentamens wordt er per periode bekeken wat mogelijk is.

Voor periode 1 en periode 2 is dit al bekend:

• Alle hoorcolleges worden online gegeven
  • Alle tentamens worden op afstand afgenomen
  • Alle andere onderwijsactiviteiten: online, en daar waar het kan en mag, op de campus

Hoe het onderwijs in periode 3 eruit gaat zien, wordt in oktober besloten.

Onderwijs online of op de campus
Vanaf 20 juli kun je intekenen voor het onderwijs in periode 1 en vind je in je rooster welke onderwijsactiviteiten weer op de campus plaatsvinden. Omdat we de campus vanwege de coronamaatregelen beperkt kunnen gebruiken, zal dit gespreid zijn en voornamelijk gaan om practica en werkgroepen. Het kan daarom zo zijn dat je pas in oktober of nog later op de campus komt voor het volgen van onderwijs. Staat er in je rooster geen locatie weergegeven? Dan wordt het onderwijs online aangeboden.

We hopen jou in september online of op de campus te zien!

Masterstudent Rodrigo over online onderwijs

FAQ

Voor de meest gestelde vragen rondom studeren op de VU en de coronacrisis, zie de FAQ-pagina.
Voor het laatste nieuws rondom de VU en de coronacrisis, zie de nieuwspagina.

Virtual Campus Tour

De VU campus vernieuwt en is blijvend aan het veranderen. De komende jaren wordt dit steeds meer zichtbaar. Er worden nieuwe onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten ontwikkeld en er zijn levendige ontmoetingsplekken zoals de Botanische Tuin, het Science café en Eat Meet Work in het O|2 Labgebouw en [email protected] Ontdek de campus in 360 graden.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op!

• Bel ons op 020-5985000 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00 uur)
  • Stuur een mail naar [email protected]
  • Of stuur een Whatsapp bericht naar +31682548367

Heb je vragen over aanmelding, inschrijving of toelatingseisen?
De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (maandag t/m donderdag: 10.30 - 12.30 uur of 14.00 - 16.00 uur, op vrijdag: 10.30 - 12.30 uur). Of stuur een mail naar [email protected]

Volg ons tijdens de coronacrisis op social media!
Check Instagram en Facebook