Niña Weijers

Niña Weijers (Nijmegen, 1987) studeerde literatuurwetenschap in Amsterdam en Dublin. Ze schreef korte verhalen en essays voor diverse tijdschriften en in 2010 won zij de schrijfwedstrijd Write Now!

Van 2009-2014 werkte ze als programmamaker bij Academisch-cultureel centrum SPUI25 te Amsterdam. Ze schrijft voor De Groene Amsterdammer, is redacteur bij De Gids en maakt samen met Simone van Saarloos de talkshow Weijers & Van Saarloos.

In mei 2014 verscheen haar debuutroman "De consequenties" bij uitgeverij Atlas Contact. Het won de Anton Wachterprijs 2014 en de publieksprijs van de Gouden Boekenuil, en haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs. De vertaalrechten zijn verkocht aan Frankrijk (Actes Sud) en Duitsland (Suhrkamp Verlag).

Persoonlijke reflecties

Als Vrije Schrijver reflecteerde Niña Weijers onder andere op het thema "Verbinding". Ze trad op tijdens belangrijke momenten in het academisch jaar. Ook in andere publieke bijeenkomsten was ze te zien, waaronder het On The Roof Film Festival. In het Common Book project ging ze met studenten in gesprek over haar boek De Consequenties. Voor de Faculteit der Geesteswetenschappen gaf ze gastcolleges en organiseerde schrijvershuisbezoeken. Tevens heeft ze twee workshops "column schrijven" gegeven.