Vrijheidsmaaltijd

VU Vrijheidsmaaltijd op Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen
Populisme. Polarisatie. Pleur op. Het maatschappelijk debat verandert qua toon en inhoud. Het lijkt steeds meer op een spektakel zonder zelfcensuur. Hoe is het gesteld met onze debatcultuur? Die vraag staat centraal tijdens de Vrijheidsmaaltijd georganiseerd door de Vrije Universiteit Amsterdam en Bevrijdingsfestival ‘Het Vrije Westen’.

Moderator Lennart Booij gaat met jongeren en studenten in discussie over hoe botsende opvattingen een plek kunnen krijgen in een open debat. Een open debat is immers onmisbaar, vooral wanneer onderwerpen controversieel en ingewikkeld zijn. Booij is bekend van onder meer Het Lagerhuis.

Aan de vrijheidsmaaltijd werken onder meer Bas Heijne (columnist NRC), Susan Legêne (VU-hoogleraar Politieke Geschiedenis), Ruben Boyd (winnaar VU-essay Democratie = polarisatie), Coen Karis (faculteitsvereniging EOS), Ynte Bakhuizen (initiatiefnemer Bildung Academie) en Marjolein Jansen (vicevoorzitter VU) mee.

Bekijk het programma en lees meer over de sprekers van de VU Vrijheidsmaaltijd.

Vier de vrijheid en debatteer mee!

Tijd, locatie en tickets
Datum en tijd: vrijdag 5 mei, 13.00 – 15.00 uur
Locatie: WesterLiefde in het Westerpark
Toegang: €5, incl. lunch

Aanmeldknop

Organisatie

De VU Vrijheidsmaaltijd is een initiatief van de Vrije Universiteit Amsterdam i.s.m. Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen en VUvereniging.