Weekend van de Wetenschap 2016

Kleine kinderen, grote kinderen, ouders, medewerkers, alumni, opa’s en oma’s, het was een overweldigende drukte op 1 oktober 2016 tijdens het VU-Weekend van de Wetenschap. Dé ambassadeurs voor de wetenschap bij de VU, onze onvermoeibare wetenschappers en studenten, brachten enthousiast hun kennis en kunde over in maar liefst 50 activiteiten aan ruim 2500 bezoekers.

Honderden kinderen kunnen nu haargel maken, weten wat je kunt zien in de Sterrenkoepel en hoe je met een virtuele bril objecten vangt en er zijn veel archeologen in spe bijgekomen. Maar ook konden bezoekers de slimme robots van de VU bewonderen, meedoen aan een zintuigen ontdekkingsreis in het Groene Leven lab, 3D printen van ledematen, rondlopen in een enorme darm, brandjes blussen in het Brand Lab en nog heel veel meer.

Beleef de sfeer van het VU-Weekend van de Wetenschap in onderstaande terugblik in video, radio-uitzending en foto’s.

De live radio-uitzending NHleeft van RTVNH vanuit het O|2 Labgebouw van het VU-Weekend van de Wetenschap is terug te luisteren.

Bekijk de sfeerimpressie van Nienke de la RiveBox, ambassadeur van Weekend van de Wetenschap en presentatrice van Klokhuis en haar team, van onze dag maakte:

Nog meer verslagen zijn te lezen in VUmagazine.

Een impressie in foto’s (foto’s Caren Huygelen):

Weekend van de Wetenschap VU