Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

's Werelds eerste koffiefontein op VU campus 

28 maart 2024
De Vrije Universiteit Amsterdam maakt geschiedenis door als eerste universiteit ter wereld een koffiefontein te introduceren op een universiteitscampus. 

Update: 1 april: deze fontein zal helaas niet het licht zien.  

Dit initiatief benadrukt de voortdurende inzet van onze universiteit voor innovatie en maatschappelijke verantwoordelijkheid. De fontein zal volledig bestaan uit duurzaam gerecyclede materialen waarin uitsluitend koffie van fairtrade koffiebonen gebruikt zal worden van ecologische en biologische komaf.  

De koffiefontein biedt onze studenten en medewerkers een constante toevoer van de nodige cafeine. Door de centrale plek van de fontein is de hoop dat er vaker een ommetje gemaakt zal worden op het vernieuwde campusplein. Tijdens tentamenweken zal er extra sterke espresso stromen uit de koffiefontein. Voor liefhebbers van melk staan er naast de hoofdfontein kleinere fonteintjes waar plantaardige melk beschikbaar is. De koffie en melk zijn gratis zolang éénieder een eigen beker meebrengt voor consumptie.  

Mijlpaal
 "Dit is een mijlpaal voor onze universiteit en een voorbeeld van onze toewijding aan onze gemeenschap en vooruitgang op het gebied van duurzaamheid, ondernemerschap en diversiteit", aldus lid van het College van Bestuur Marcel Nollen. "De koffiefontein symboliseert onze ambitie om innovatieve oplossingen te bieden die niet alleen de campusgemeenschap dienen, maar ook de planeet." 

 De komst van de koffiefontein is onderdeel van het vernieuwde campusplein die momenteel in volle gang is. Het initiatief is een resultaat van nauwe samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen de VU en lokale ondernemers die zich inzetten voor duurzaamheid. De fontein is slechts een van de vele initiatieven van de VU om duurzaamheid, ondernemerschap en diversiteit te bevorderen, naast de bijdragen die de VU Art & Science Gallery, VU Griffioen, Rialto VU en het VU Sportcentrum leveren aan de sociale campus.  

 De eerste steen  van de koffiefontein wordt aanstaande maandag gelegd. We nodigen studenten, medewerkers en bezoekers uit om zich bij ons aan te sluiten bij het vieren van deze mijlpaal en het bevorderen van een toekomst die gedreven wordt door duurzaamheid, ondernemerschap en diversiteit.