Onderzoek

Onderzoeksprofiel

Het onderzoek van de VU is ondergebracht in vier profileringsthema's

Onderzoek uitgelicht

Van de kleinste nano-bouwstenen tot het heelal en verder, van cybercrimes tot copyrights.

Topwetenschappers

Van Spinozawinnaars tot Jonge Akademieleden. De VU heeft veel onderzoekers in dienst die tot de (inter)nationale top van hun vakgebied behoren.

Onderzoekers uitgelicht

Elf topwetenschappers vertellen over hun drijfveren en ambities

Subsidies & Fondsen

Wetenschappelijk onderzoek is steeds meer afhankelijk van externe financiering. Daarom biedt de VU o.a. ondersteuning bij het aanvragen van onderzoekssubsidies.

Eredoctoraten

Van voormalig minister-president Hendrikus Colijn tot dominee Martin Luther King, van weerkundige Herman Blijvoet tot Prins Bernhard.

Interdisciplinaire onderzoeksinstituten

Verrassende en vernieuwende inzichten ontstaan op het raakvlak van verschillende wetenschapsgebieden. Bijvoorbeeld wanneer niet alleen biologen, maar ook economen zich over milieuproblematiek buigen. Deze aanpak is kenmerkend voor de interdisciplinaire onderzoeksinstituten van de VU.

Wetenschappelijke Integriteit

Binnen de Vrije Universiteit en het VU Medisch centrum rust op alle werknemers een eigen verantwoordelijkheid voor het beschermen van de wetenschappelijke integriteit bij wetenschappelijk onderwijs, onderzoek en maatschappelijke dienstverlening.

VU Research Portal

Begin december introduceert de Vrije Universiteit Amsterdam haar nieuwe research portal. Hier kan je alles vinden over VU-onderzoekers, hun onderzoek en publicaties. De Universiteitsbibliotheek (UB) biedt ondersteuning bij het gebruik van de portal. Bezoek research.vu.nl en ontdek alvast de vele functionaliteiten en mogelijkheden van de portal!