Chris Elbers

PersconferentieChris Elbers oratie 2
Foto: Chris Elbers staat geheel rechts in beeld

Leeropdracht

Professor Chris Elbers studeerde econometrie en wiskundige economie aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde zijn doctoraal aan de Vrije Universiteit. Hij is vanaf 1984 lid van de Development Research Group binnen de afdeling economie van de VU. Zijn belangrijkste onderzoeksactiviteiten zijn op het gebied van armoede metingen en effect evaluatie.

Oratie

Het onderzoek van Chris Elbers binnen het Desmond Tutu programma richt zich op armoede en armoedebestrijdingsprogramma’s op het microniveau van individuen en huishoudens, met speciale aandacht voor kansen voor de jeugd. Dat kunnen zowel bijdragen zijn aan metingen van armoede als het evalueren van eventuele ongelijkheid tussen de effecten van armoedebestrijdingsprogramma’s.

In zijn oratie “Op zoek naar de juiste maat” benadrukt Prof. Elbers de noodzaak voor grondig empirisch onderzoek binnen de ontwikkelingseconomie en daaraan gerelateerde beleidsaanbevelingen. Al te vaak wordt beleid gebaseerd op merendeels theoretische aannames, terwijl empirisch onderzoek niet achterwege zou moeten worden gelaten.