Promoveren

Promovendi leveren een belangrijke bijdrage aan het onderzoek van de Vrije Universiteit. Op onze Engelse website vindt u informatie over onze promotietrajecten en promotieopleidingen. Aanmelden voor een promotietraject regelt u via het bestuurssecretariaat van de desbetreffende faculteit. Op deze pagina vindt u in grote lijnen wat er allemaal komt kijken bij promoveren.
Hier kunt u het promotiereglement raadplegen. (you can consult the Doctorate Regulations here)

Bureau Pedel

Hier vindt u informatie over de rol van Bureau Pedel binnen uw promotietraject, zoals informatie over het waarmerken van uw masterdiploma (doctoraal diploma) en het afleveren van uw proefschrift.

Opleidingen voor promovendi

Een overzicht van faculteiten en de opleidingspagina's van hun graduate schools.

Hora Finita

Hora Finita is het promotievolgsysteem van de Vrije Universiteit. Alle processen die te maken hebben met promoveren lopen via dit systeem. Op deze pagina vind je informatie over inloggen op dit systeem, handleidingen en een overzicht van alle contactpersonen per faculteit.

Voorbereiding verdediging Proefschrift

Op deze pagina vindt u meer informatie wat betreft het plannen van uw promotiedatum en de verdere voorbereidingen voor de verdediging van uw proefschrift. U kunt bijvoorbeeld meer lezen over de aanlevering van het proefschrift, de opmaak van de titelpagina, de digitale publicatie en digitale upload.

Promotieplechtigheid

U kunt hier informatie raadplegen over de uitvoering van de promotieplechtigheid zoals kledingvoorschriften, het gebruik van audiovisuele middelen, wetenschappelijke integriteit en het organiseren van een receptie.

Media aandacht

Op deze pagina vindt u informatie over hoe u media aandacht voor uw proefschrift kunt genereren.