Nationale subsidieregelingen en fondsen

Hier vindt u een korte omschrijving van de belangrijkste nationale organisaties die subsidies verstrekken voor onderzoek. Actuele informatie over openstaande regelingen en deadlines van deze organisaties vindt u op de websites van de organisaties. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Subsidiedesk.

NWONWO is de belangrijkste financier van nationaal onderzoek in Nederland.
STWDe STW financiert toepassingsgericht technisch-wetenschappelijk onderzoek. Onderzoeksinstituten kunnen bij STW, naast beurzen voor personen, aanvragen indienen voor financiering van projecten of programma's.
ZonMwZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis – om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren.
FOMFOM bevordert fundamenteel natuurkundig onderzoek in Nederland. Ze financiert onderzoek via de eigen onderzoeksinstituten en via zogenoemde programma’s.
RVO 
RVO is een onderdeel van het Ministerie van Economische Zaken, dat namens verschillende ministeries en de Europese Unie een groot aantal subsidieregelingen en programma’s uitvoert op het gebied van duurzaamheid en innovatie.