Educatieve Minor


Als je het beroep van leraar in het voortgezet onderwijs serieus overweegt is het een goede keuze om je minorruimte te gebruiken voor de educatieve minor. Je kunt dan gekoppeld aan je bachelordiploma een lesbevoegdheid behalen waarmee je aan de slag kunt als docent in de onderbouw van havo/vwo en in het vmbo-t. Bovendien heb je dan de mogelijkheid om straks naast je master een bijbaan als bevoegd docent in het onderwijs te hebben. Als je na het behalen van je masterdiploma dan ook nog de eerstegraads lesbevoegdheid wilt behalen, kun je hiervoor bovendien een verkort traject volgen. 

Taal:
Nederlands
Vorm:
Voltijd
Duur:
eerste semester (september-januari) van het derde jaar van de bacheloropleiding
Interessegebied:
Economie, Recht en Bestuur, Informatica, Wiskunde en Bedrijf, Kunst, Cultuur en Geschiedenis, Natuurwetenschappen, Religie en Filosofie, Talen en Communicatie

Pasfoto_Marie-Louise_Kingma
Marie-Louise Kingma
Oud-student Educatieve minor (Wiskunde)
In korte tijd ben ik echt gegroeid; je leert zoveel over doceren, presenteren, communiceren en reflecteren.

"Tijdens de Educatieve Minor kun je in de huid kruipen van een docent. Je wordt direct als zodanig behandeld en geleidelijk aan zul je zelfs taken overnemen van je begeleider. Vanuit zowel de VU als de stageschool krijg je goede ondersteuning, waardoor je je optimaal en vlot kunt ontplooien tot een beginnende leraar. Naast doceren leer je veel over presenteren, communiceren en reflecteren. Ik raad deze minor aan iedereen aan. Het is een verrijking en een leuke afwisseling op het studeren. Je kunt praktijkervaring opdoen in het onderwijs, een lesbevoegdheid halen en ervaren of doceren bij jou past."

Meer weten?
Voorlichtingsdagen