Cursussen en trainingen

Bij de VU kunt u terecht breed aanbod aan vakgerichte cursussen en trainingen voor professionals. Uiteenlopend van vakinhoudelijke verdiepingscursussen tot trainingen in specifieke vaardigheden.


Cursussen Sport en Bewegen
De VU biedt masterclasses, workshops en cursussen voor sportcoaching en sport- en bewegingsonderwijs. Wat u bij ons leert kunt u direct toepassen in uw eigen praktijk.
Cursussen Zorg(onderwijs)
De VU biedt masterclasses, workshops en cursussen voor docenten en praktijkopleiders zorgonderwijs en zorgprofessionals. Wat u bij ons leert kunt u direct toepassen in uw eigen praktijk.
Masterclasses Digitale Innovatie
KIN Center for Digital Innovation biedt diverse Masterclasses over Digitale Innovaties aan met een focus op de implementatie, gebruik en gevolg binnen organisaties. Wat u bij ons leert kunt u direct toepassen in uw eigen praktijk.
HOVO Amsterdam – VU vanaf vijftig
HOVO biedt cursussen en colleges voor iedereen vanaf vijftig jaar. Van academisch niveau, maar zonder studieverplichting. Onderwijs op een manier die bij u past, met veel of weinig zelfstudie en alleen in de cursusperiodes die u schikken. De cursussen bestaan uit 2 tot 10 bijeenkomsten die meestal overdag plaatsvinden.
Masterclasses en trainingen voor professionals Nederlands als tweede taal
Kom inspiratie opdoen en uw deskundigheid vergroten in het masterclassprogramma NT2 voor docenten en professionals. In een mix van theorie en praktijk gaat u aan de slag met uw eigen lessituatie en u wisselt ervaringen uit met vakgenoten. VU-NT2 Professional biedt ook teamtrainingen en workshops op maat, op de VU of op locatie.
Taalcursus Nederlands als tweede taal
Voor anderstaligen biedt de VU dag- en avondcursussen om snel en goed de Nederlandse taal te leren. Iedereen die een middelbare schoolopleiding (vergelijkbaar met het Nederlandse havo/vwo) heeft afgerond is welkom. Het cursusaanbod varieert van een basiscursus tot een opleiding voor het NT2 Staatsexamen programma II.
Taaltrainingen Taalcentrum-VU
Drommels goed schrijven, spreken of presenteren. Kortom: zorgen dat je woorden impact hebben. In het Nederlands of Engels. Het lukt je met een taalcursus of communicatietraining van het Taalcentrum-VU. Kort, praktijkgericht, op maat. Of het nu gaat om klantgerichte e-mails of beleidsteksten die effect sorteren. Om webteksten of wetenschappelijke artikelen. Om zakelijk Engels of om Nederlands als tweede taal. Je leert precies waar je behoefte aan hebt.   

VU Amsterdam Summer School
Sinds 4 jaar heeft VU Amsterdam haar eigen summer school programma. Vanuit de gehele universiteit worden intensieve 2-weekse cursussen aangeboden gedurende juli en augustus. De summer school richt zich op internationale studenten en professionals, maar is net zo goed toegankelijk voor Nederlandse deelnemers. Alle cursussen worden in het Engels gedoceerd door professoren van VU Amsterdam, het niveau varieert van Advanced Bachelor tot Master/PhD.