Lesson Study – samen lessen ontwerpen, observeren en herontwerpen

<< Meer informatie over VU Lesson Study

Lesson Study is een van oorsprong Japanse professionaliseringsmethodiek. Met Lesson Study krijgt u meer inzicht in hoe uw leerlingen leren en denken in uw vak. Met uw team ontwerpt, observeert, bespreekt en herontwerpt u gezamenlijk en in samenwerking rond een thema met elkaar lessen, waardoor uw onderwijs beter wordt afgestemd op de onderwijs- en instructiebehoeften van uw leerlingen. De kracht van Lesson Study zit in de ‘live’ onderzoeksles, waarbij het leren en de leeractiviteiten van de leerlingen centraal staan.

VU Lesson Study NL begeleidt docententeams op de werkvloer bij de implementatie van Lesson Study. Wij bieden maatwerk op locatie met ervaren procesbegeleiders en vakdidactici van de Vrije Universiteit. Zij beschikken over expertise, maar ook praktijkervaring in het onderwijs.

Bent u geïnteresseerd in Lesson Study en wilt u weten wat het voor uw les, team of school kan betekenen? Neem dan contact op met Tirza Bosma voor informatie of een afspraak. Als u besluit met Lesson Study aan de slag te gaan, ontvangt u eerst een offerte op maat. Na opdrachtverlening gaan wij voor u aan de slag.

Tirza Bosma
Opleider onderwijszorg
E: t.bosma@vu.nl
T: (020) 598 51 62