Postgraduate Opleiding tot PraktijkSportpsycholoog

<< Terug naar overzicht Opleidingen Sport en Bewegen

In de tweejarige parttime dagopleiding Postgraduate Opleiding tot PraktijkSportpsycholoog (POPS) staan de kennis en vaardigheden centraal die een sportpsycholoog in de praktijk nodig heeft om sporters, sportteams en coaches te begeleiden en te adviseren. Afgestudeerden van de POPS beschikken over een brede expertise en zijn inzetbaar in uiteenlopende sportdisciplines. De opleiding is in nauwe samenwerking met de Vereniging voor SportPsychologie in Nederland (VSPN) ontwikkeld. De Postgraduate Opleiding tot PraktijkSportpsycholoog leidt professionele, hooggekwalificeerde praktijksportpsychologen op.

Afgestudeerden aan de opleiding worden door de Vereniging voor SportPsychologie in Nederland (VSPN) geaccrediteerd als SPORTPSYCHOLOOG VSPN®. De sportpsychologen die nu door NOC*NSF gefinancierde begeleiding aan sporters bieden, zijn in het bezit van deze accreditatie. De POPS is de enige opleiding in Nederland die leidt tot deze accreditatie.

Programma

Het programma van de POPS biedt verdieping in de sportpsychologie. De deelnemers leren hun kennis toe te passen in de mentale training en begeleiding van sporters, coaches en teams. Het gaat hierbij om het 'doen' en het vak van praktijk sportpsycholoog. De cursisten hebben passie voor het vakgebied van de sportpsychologie en voor de sport, kunnen zelfstandig werken en willen actief bijdragen aan de ontwikkeling van de sportpsychologie. Van de cursisten wordt verwacht dat zij wetenschappelijke literatuur op waarde kunnen schatten, de literatuur kunnen interpreteren en dat zij op een wetenschappelijk verantwoorde wijze kunnen rapporteren.

De POPS is een parttime dagopleiding. De instroomeis voor de opleiding is een afgeronde master psychologie of bewegingswetenschappen met een verdieping in de sportpsychologie. 

Contact

Gerelateerd aanbod