Senior kwalificatie onderwijs

Inhoud

Senior Teaching Qualification in EnglishHet programma van de SKO sluit nauw aan op de dagelijkse praktijk van u als (toekomstig) senior docent en biedt u ondersteuning bij actuele vraagstukken. Uw directe werkomgeving (leidinggevende, collega’s) en de context van het werk worden betrokken in de opleiding. Het doel van het SKO-programma is om u als (potentiële) senior docent te bekrachtigen in de verschillende rollen die u vervult binnen het onderwijsveld. Het programma is opgebouwd langs de verschillende rollen die de senior docenten binnen de organisatie vervullen.

Het SKO-programma is opgebouwd uit vijf verschillende rollen die senior-docenten binnen de VU organisatie vervullen: van visionair, verbinder, ontwikkelaar, organisator en begeleider. Alle senior docenten vervullen deze rollen: zij hebben allen een visie op onderwijs, coördineren curriculumonderdelen of groepen, zijn begeleider voor junior docenten en ontwikkelen nieuw onderwijs.
De inhoud en specifieke invulling van deze vijf rollen worden aan de hand van de vragen in de volgende figuur verhelderd.

 

De rollen van de senior docent

 rol sko docent 1