ULO voor zij-instromers

Ben je in het bezit van een master en op zoek naar een nieuwe invulling van je carrière? Werk je graag met jonge mensen en geeft het delen van kennis je energie? Sta je nu onbevoegd voor de klas of overweeg je om leraar te worden, maar mis je een eerstegraads lesbevoegdheid? Is het antwoord op deze vragen ‘ja’, lees dan meer over de ULO (Universitaire Lerarenopleiding) voor zij-instromers.

De ULO voor zij-instromers leidt op tot LVHO (Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs). Deze praktische opleiding vormt de springplank naar het onderwijs en naar een nieuwe stap in je carrière. Je start als zij-instromer gelijk voor de klas. Daarnaast haal je in maximaal twee jaar een eerstegraads lesbevoegdheid voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Door de combinatie van werken en leren breng je de opgedane kennis direct in de praktijk. Subsidies en speciale trajecten maken de overstap voor zij-instromers nu extra aantrekkelijk. Zo slaan overheid en scholen de handen ineen om het lerarentekort op te lossen.

Lees hier de online brochure van de ULO voor zij-instromers.

Voor wie?

De ULO voor zij-instromers is specifiek gericht op twee groepen potentiële studenten. De eerste groep bestaat uit mensen die leraar willen worden en vanuit een ander beroep de overstap maken naar het onderwijs.
De tweede groep heeft al onderwijservaring, maar staat nu onbevoegd voor de klas. Beide groepen missen de noodzakelijke eerstegraads lesbevoegdheid voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs.
Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je een universitaire studie (doctoraal of master) afgerond en ben je als onbevoegd docent aangesteld op een school. Je neemt vooraf deel aan het zij-instroomassessment om op basis daarvan te bepalen of je geschikt bent voor het onderwijs.