Opleiding en professionalisering docenten

Het onderwijs en de samenleving stellen steeds hogere eisen aan de docentkwaliteit. In welke onderwijssector u ook werkt, bij de VU kunt u terecht voor een opleiding, cursus of traject op maat dat aansluit bij uw leervraag. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en getoetst in de praktijk. Het aanbod voor docenten wordt verzorgd door LEARN! Academy, VU Lerarenopleidingen en VU-NT2.

Opleidingen tot docent
Bent u van plan om leraar te worden? Als u op academisch niveau beroepsbekwaam docent wilt worden dan bent u bij de VU aan het juiste adres voor een opleiding tot docent. In het voortgezet onderwijs (leraar VHO) en hoger beroepsonderwijs (o.a. basisopleiding hbo-docent, zorgonderwijs en medisch-biologische vakken). Met de opleiding docent NT2 in de volwasseneneducatie verwerft u het certificaat NT2-docent.

Docentprofessionalisering
Opleidingen, kwalificatietrajecten, cursussen (vak)didactiek, maatwerktrainingen, coaching en advies voor reeds werkzame docenten in alle sectoren van het onderwijs, en voor speciale onderwijszorg (SEN) vindt u bij LEARN! Academy.

Opleidingen voor docenten in zorg(onderwijs)
Voor zorgdocenten en praktijkbegeleiders bieden wij gespecialiseerde opleidingen en cursussen, waaronder de Master docent HGZO, een NVAO-geaccrediteerde hbo-master die opleidt tot innoverende zorgdocent.

Opleidingen voor docenten LO en Sport en Bewegen
De VU biedt voor sportcoaching en sport- en bewegingsonderwijs masterclasses, workshops en cursussen. Wat u bij ons leert kunt u direct toepassen in uw eigen praktijk.