Opleidingsaanbod Professionals

De Vrije Universiteit is de universiteit voor professionals: hoger opgeleiden die zich willen blijven ontwikkelen binnen en buiten hun vakgebied. Van postgraduate opleidingen tot docentprofessionalisering en maatwerktrainingen, op de campus of op locatie. 

Postgraduate opleidingen
Een postgraduate opleiding is een vervolg op een universitaire opleiding zoals een MBA, een deeltijd Master en deeltijd postgraduate opleidingen. Deze opleidingen duren één of twee jaar en leiden op tot een erkend diploma of een erkende titel.

Postacademisch onderwijs
Leergangen, trainingen en cursussen op post-hbo en postacademisch niveau in verschillende vakgebieden en over allerlei actuele thema’s. Het uitgangspunt is de toepassing van wetenschappelijke kennis in de werkpraktijk. 

Cursussen en trainingen
Een breed aanbod aan vakgerichte cursussen en trainingen voor professionals. Uiteenlopend van vakinhoudelijke verdiepingscursussen tot trainingen in specifieke vaardigheden. Kijk ook bij Postacademisch onderwijs. 

Docentenopleiding en nascholing
Masteropleidingen, kwalificatietrajecten en cursussen voor professionalisering van de onderwijspraktijk, zowel vakinhoudelijk als (vak)didactisch. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, getoetst in de praktijk. Voor docenten in alle onderwijssoorten.

Organisaties binnen VU en VUmc die onderwijs voor professionals aanbieden