Postacademisch onderwijs

Postacademisch onderwijs

VU is verder leren. Als professional kun je na je HBO- of masteropleiding cursussen, postacademische leergangen of specifieke opleidingen volgen. Je leert dan meer over de toepassing van theoretische kennis in je eigen werkpraktijk. Hieronder introduceren wij graag onze onderwijsinstituten die specialistisch en postacademisch onderwijs aanbieden. Zie ook de cursusagenda.

Organisatie, bestuur en management

De VU Academy of Social Sciences (VASS) verzorgt postacademisch onderwijs op het gebied van organisatievraagstukken, managementdilemma’s, governance, filantropie, ouderenzorg en onderzoeksmethoden en analyse. De cursussen en leergangen zijn bedoeld voor professionals, managers en bestuurders met academisch werk- en denkniveau en minimaal vijf jaar werkervaring.

Wetgeving en jurisprudentie

De VU Law Academy (VULA) verzorgt het juridisch postacademisch onderwijs aan de VU Amsterdam. De cursussen zijn gericht op de meest recente ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie en zijn praktijkgericht. Daarnaast biedt de VULA leergangen aan voor juristen die zich willen verdiepen in hun vakgebied. De docenten komen uit zowel de wetenschap als de praktijk.

Taal en communicatie

VU-NT2 is een onderwijs- en expertisecentrum voor Nederlands als tweede taal. Naast taalonderwijs biedt VU-NT2 een docentenopleiding en een nascholingsprogramma. Daarnaast verzorgt VU-NT2 n samenwerking met of in opdracht van bedrijfsleven, overheid en onderwijs cursussen en trainingen op maat.         

Het Taalcentrum-VU verzorgt Nederlandse en Engelse trainingen voor professionals die hun communicatieve vaardigheden willen aanscherpen. Taalcursussen en communicatietrainingen worden aangeboden over de hele linie: van klantgerichte correspondentie en zakelijk Engels tot het schrijven van populairwetenschappelijke artikelen.

Onderwijs, sport en zorg

Het VU Universitair Centrum voor Gedrag en Bewegen biedt opleidingen, cursussen, advies en begeleiding voor (aankomende) docenten en andere professionals die werkzaam zijn in Onderwijs, Zorg, Sport of Veiligheid. organisaties en instellingen kunnen bij het centrum ook terecht voor (onderwijskundig) advies, toegepast onderzoek en coaching en begeleiding van medewerkers, teams en afdelingen.

Management, financiën en control

De VU Postgraduate School Economische wetenschappen en Bedrijfskunde is een academisch centrum voor wetenschappelijk georiënteerde beroepsopleidingen en executive onderwijs. In samenwerking met de Faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde (FEWEB) worden verschillende Postgraduate opleidingen aangeboden.

Godgeleerdheid

In september 2014 start de eenjarige postdoctorale ambtsopleiding boeddhisme aan de Faculteit der Godgeleerdheid. Deze leidt op tot 'buddhist chaplain' en is een vervolg op de eenjarige Master Theology and Religious Studies, specialisatie Spiritual Care accent boeddhisme.

Geneeskunde

De VUmc Academie van het VU medisch centrum biedt bij- en nascholingen trajecten aan via VUmc/GGZ inGeest en het Centrum voor Leiderschapsontwikkeling en Effectiviteitsverbetering. Ook verzorgt de VUmc Academie disciplineoverstijgend onderwijs, bijeenkomsten, cursussen en congressen op het gebied van geneeskunde.

Tandheelkunde

Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) verzorgt specifieke bij- en nascholingstrajecten, welke zijn ondergebracht bij ACTA Dental Education B.V. Ook biedt ACTA zes professionele postacademische Engelstalige programma’s aan op het gebied van tandheelkunde.