Better prepared

12 tot 17 augustus 2020

De overstap naar de universiteit is leuk maar ook spannend. Zeker als je ouders niet hebben gestudeerd aan een (Nederlandse) universiteit. Je bent super gemotiveerd om het beste uit jezelf en je studie te gaan halen, in een hele nieuwe fase in je leven. Dan is een goede voorbereiding belangrijk. Want wat komt er allemaal kijken bij het studeren aan een universiteit?

De Vrije Universiteit Amsterdam biedt aan eerstegeneratiestudenten het programma Better Prepared, waarin je gedurende vier dagen alvast thuis raakt op de VU. Je hebt colleges over 'onderzoek doen, hoe dan?', 'academische vaardigheden, wat dan?' En 'studeren doe je: zo!' Je krijgt inzicht in je eigen motivatie, studiekeuze, talenten, competenties en - eerlijk is eerlijk - valkuilen. Je wordt begeleid door student-coaches en ontmoet alvast medestudenten. Begin je studie goed, begin Better Prepared!

Ervaringen van deelnemers en student-coaches van eerdere programma's

Hoe ziet het programma eruit?

Vier dagen lang volg je twee interessante workshops per dag. Op de laatste dag vindt er een feestelijke afsluiting plaats en presenteer je de bevindingen van je onderzoek aan elkaar. De volgende workshops & colleges staan op het programma:

 • College Research Skills
  Je gaat écht onderzoek doen volgens de 'empirische cyclus'. Je schrijft daarna een essay waarmee je een stimuleringsprijs kunt winnen! 
 • Workshop Storytelling & Empowerment
  Je krijgt inzicht in jouw levensverhaal. Wat zijn jouw (academische) krachten om succesvol te zijn op de universiteit? Wat zijn de verhalen van anderen en wat maakt nou dat je succesvol kunt zijn in je studieloopbaan? 
 • Workshop Mindmapping Zelfmanagement
  Je krijgt inzicht in jouw (te ontwikkelen) vaardigheden en je gaat aan de slag met doelgerichtheid en zelfsturing. Het ‘leren studeren’ is nu echt begonnen.
 • College Academische Vaardigheden
  Je gaat aan de slag met academische schrijf- en presentatievaardigheden: wat is het verschil tussen citeren, parafraseren en plagiëren? En hoe kom je van data (kwalitatief én kwantitatief) tot een geschreven stuk, een rapportage of zelfs je eerste academische essay?
 • Workshop Social Innovation Battle
  Je werkt samen met student-coaches aan een echt, sociaal maatschappelijk en campus gerelateerd probleem. De beste oplossing wordt officieel aangedragen bij het College van Bestuur van de VU. Ben jij in voor innovatie en ben je betrokken, dan is dit je kans direct bij te dragen vanuit jouw kennis en visie. 
 • Workshop Student Life
  Ouderejaarsstudenten maken je wegwijs binnen de sociale en zeer diverse VU Student Life Community. Tours op de campus, alvast binnen gluren bij je faculteit, een afspraak maken met andere studenten van je toekomstige opleiding... Waarom niet?! Begin gewoon alvast! De student-coaches helpen je hierbij en maken het ook nog eens gezellig!

Data en kosten

Better Prepared wordt gehouden op 12, 13, 14 & 17 augustus 2020. Elke dag word je ontvangen bij de stand in de centrale hal van het Hoofdgebouw van de VU, De Boelelaan 1105, Amsterdam.
Deelname is € 30,00. Dat is voor het drinken en de lunch tijdens de vier dagen. Wil je een certificaat halen? Dan moet je alle dagen deelnemen en het essay inleveren. En: dat gaat je lukken!

Aanmelden en contact

Je kunt je aanmelden voor het programma Better Prepared via deze inschrijflink.

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Pre-University College via [email protected].