Better prepared

De overstap naar de universiteit is leuk maar ook spannend. Zeker als je ouders niet hebben gestudeerd aan een (Nederlandse) universiteit. Je bent super gemotiveerd om het beste uit jezelf en je studie te gaan halen, in een hele nieuwe fase in je leven. Dan is een goede voorbereiding belangrijk. Want wat komt er allemaal kijken bij het studeren aan een universiteit?

De Vrije Universiteit Amsterdam biedt aan eerste generatiestudenten het programma Better Prepared, waarin je gedurende drie dagen alvast thuis raakt op de VU. Je doet crash courses over goed onderzoek doen, effectief studeren en academisch lezen & schrijven. Je krijgt inzicht in je eigen motivatie, studiekeuze, talenten, competenties en – eerlijk is eerlijk – valkuilen. Je wordt begeleid door student-coaches en ontmoet alvast medestudenten.

Ervaringen van deelnemers en student-coaches van eerdere programma's

Hoe ziet het programma eruit?

Drie dagen lang volg je twee interessante workshops per dag. Op de laatste dag vindt er een feestelijke afsluiting plaats.

 • Workshop 1: Storytelling & Empowerment
  Je krijgt inzicht in jouw levensverhaal. Wat zijn jouw (academische) krachten om succesvol te zijn op de universiteit?
 • Workshop 2: Mindmapping Zelfmanagement
  Je krijgt inzicht in jouw (te ontwikkelen) vaardigheden en je gaat aan de slag met doelgerichtheid en zelfsturing.
 • Workshop 3: Crashcourse Academische Vaardigheden
  Je gaat aan de slag met academische schrijf- en presentatievaardigheden: wat is het verschil tussen citeren, parafraseren en plagiëren?
 • Workshop 4: Research Skills
  Je gaat écht onderzoek doen volgens de 'empirische cyclus'. Je schrijft daarna een essay waarmee je een stimuleringsprijs kunt winnen!
 • Workshop 5: Social Innovation Battle
  Je werkt samen met student-coaches aan een echt, sociaal maatschappelijk en campus gerelateerd probleem. De beste oplossing wordt officieel aangedragen bij het College van Bestuur van de VU.
 • Workshop 6: Student Life
  Ouderejaarsstudenten maken je wegwijs binnen de sociale en zeer diverse VU Student Life Community 

Uitgebreide beschrijving van workshops en masterclasses

Data en kosten

Better Prepared wordt gehouden op 16, 17 en 20 augustus 2018. Elke dag word je ontvangen bij de stand in de centrale hal van het Hoofdgebouw van de VU, De Boelelaan 1105, Amsterdam.

Deelname is gratis.

Aanmelden en contact

Neem voor meer informatie en aanmelden contact op met Gusta Tavecchio: g.l.tavecchio@vu.nl.