Meld je aan voor een minor

Wil je een minor gaan volgen aan de VU? Bekijk voordat je je aanmeldt eerst het minorenoverzicht met de toelatingseisen per minor. Wil je een bijvak/keuzevak volgen? Kijk dan op de pagina Bijvakken.

Ik ben een VU-student


VU-studenten vinden informatie over het volgen van een minor op VUnet (inloggen met je VUnet-ID).

Ik ben geen VU-student en wil een minor volgen aan de VU

  1. Controleer de toelatingseisen zoals vermeld bij de minor van je keuze.
  2. Controleer ook de website van de faculteit voor eventuele facultaire minorregelingen. Bij sommige faculteiten bestaat een deadline voor aanmelding of dien je eerst toestemming te vragen bij de studieadviseur, examencommissie of minorcoordinator.
  3. Ga naar register.vu.nl en kies bijvakregistratie. Selecteer de opleiding waaronder de minor valt die je wilt volgen en het juiste studiejaar.
  4. Voer de gevraagde persoonsgegevens in. Je ontvangt hierna je inloggegevens voor VUnet. 
  5. Log in op VUnet en klik op de applicatie Aanmelding afronden. Kun je deze niet vinden? Probeer dan een andere browser: Internet Explorer werkt in dit geval vaak beter dan Chrome. Lukt het nog steeds niet? Maak dan gebruik van deze rechtstreekse link: https://vunet.login.vu.nl/Pages/registration.aspx.
  6. Upload alle gevraagde documenten, inclusief toestemming van de examencommissie van de eigen onderwijsinstelling, en rond je aanmelding af door het gehele aanmeldformulier in VUnet te doorlopen.
  7. Je verzoek wordt digitaal verzonden naar de faculteit na het afronden van de aanmelding. De faculteit verleent als je hiervoor in aanmerking komt toestemming om de minor te volgen.
  8. Lever een origineel Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) in bij de Studentenbalie van de VU, voorzien van je studentnummer. Het BBC vraag je aan bij de studentenadministratie van je eigen instelling. Doe dit zodra je het collegegeld bij je eigen instelling hebt voldaan (het afgeven van een machtiging geldt ook als betaling) en je ingeschreven staat voor het betreffende collegejaar.
  9. Controleer of je per e-mail een bevestiging ontvangt voor plaatsing. Het kan zijn dat er meer belangstellenden zijn dan plaatsen.
  10. Nu kun je in VUnet intekenen voor de vakken die vallen onder de minor van je keuze onder Intekenen vakken en tentamens. Hierbij gelden intekentermijnen, dus je kunt je maar tot een bepaalde deadline intekenen. Zie hiervoor VUnet: Intekenen voor onderwijs en tentamens. Raadpleeg voor de intekentermijnen dit document. Informatie voor wanneer je te laat bent met intekenen vind je op Te laat met intekenen.


Neem contact op met de Studentenbalie bij vragen over het BBC, problemen met je minoraanmelding en/of andere algemene vragen over je minoraanmelding. Heb je inhoudelijke vragen over de te volgen minor (bijvoorbeeld over het rooster of de studielast), dan kun je die stellen via het onderwijsbureau van je faculteit


Regeling intekenen onderwijs en tentamens