Meld je aan voor een minor

Wil je een minor gaan volgen aan de VU? Bekijk voordat je je aanmeldt eerst het minorenoverzicht met de toelatingseisen per minor. Wil je een bijvak/keuzevak volgen? Kijk dan op de pagina Bijvakken.

Ik ben een VU-student


VU-studenten vinden informatie over het volgen van een minor op VUnet (inloggen met je VUnet-ID).

Ik ben geen VU-student en wil een minor volgen aan de VU

  1. Controleer de toelatingseisen zoals vermeld bij de minor van je keuze.
  2. Controleer ook de website van de faculteit voor eventuele facultaire minor regelingen. Bij sommige faculteiten bestaat een deadline voor aanmelding of dien je eerst toestemming te vragen bij de studieadviseur, examencommissie of minorcoordinator.
  3. Ga naar register.vu.nl en kies bijvakregistratie. Selecteer de opleiding waaronder de minor valt die je wilt volgen en het juiste studiejaar.
  4. Voer de gevraagde persoonsgegevens in. Je ontvangt hierna je inloggegevens voor VUnet. 
  5. Log in op VUnet en kies onder Mijn Studiegegevens voor Aanmelding nieuwe opleiding afronden. Kun je dit onderwerp niet vinden? Probeer dan een andere browser: Internet Explorer werkt in dit geval vaak beter dan Chrome. Lukt het nog steeds niet? Maak dan gebruik van deze rechtstreekse link: https://vunet.login.vu.nl/Pages/registration.aspx.
  6. Rond je aanmelding af door het gehele aanmeldformulier te doorlopen. Upload hierbij de gevraagde documenten.
  7. Je verzoek wordt digitaal verzonden naar de faculteit na het afronden van de aanmelding. De faculteit verleent als je hiervoor in aanmerking komt toestemming om de minor te volgen.
  8. Lever een origineel Bewijs Betaald Collegegeld (BBC) in bij de Studentenbalie van de VU, voorzien van je studentnummer. Het BBC vraag je aan bij de studentenadministratie van je eigen instelling. Doe dit zodra je het collegegeld bij je eigen instelling hebt voldaan (het afgeven van een machtiging geldt ook als betaling) en je ingeschreven staat voor het betreffende collegejaar.
  9. Controleer of je per e-mail een bevestiging ontvangt voor plaatsing. Het kan zijn dat er meer belangstellenden zijn dan plaatsen.
  10. Nu kun je in VUnet intekenen voor de vakken die vallen onder de minor van je keuze onder Intekenen vakken en tentamens.


Neem contact op met de Studentenbalie bij vragen over je aanmelding.


Regeling intekenen onderwijs en tentamens