Initium

Initium

Bezoekadres

De Boelelaan 1077
1081 HV Amsterdam

Het gebouw ‘Initium’ aan de Buitenveldertselaan werd januari 2011 in gebruik genomen. Het is ontworpen door bureau Op ten noort blijdenstein. De bouw startte in januari 2010.

In het gebouw zijn de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR) gevestigd. Initium – begin – is vanaf de Buitenveldertselaan het begin van de Campus: door een poort bereikt men het middenterrein. Daarnaast verwijst de naam ‘initium’ naar een nieuw concept van werken en studeren, waarbij gebruik gemaakt wordt van flexibele werkplekken.

Nieuw huisvestingsplan 2018

De huisvesting voor de Rechtenfaculteit en het NWO Instituut voor criminologie (NSCR) in het gebouw Initium wordt aangepast. Dit houdt in dat NSCR van de begane grond naar de 3e verdieping verhuist en dat diverse afdelingen van de faculteit gaan verhuizen. Tevens wordt het entreegebied als vervolg op het Concilium aangepakt, zodat een meer gastvrije omgeving ontstaat voor studenten en de staf van de faculteit. Met deze beweging komt de begane grond vrij, die op termijn kan worden ingezet voor andere gebruikers.