Campus van de toekomst

VU_Campus_2025

De campus van de VU en het VUmc verdubbelt in oppervlakte en komt zo letterlijk en figuurlijk Zuidas tegen. De campus van de toekomst is een autovrije, stedelijke omgeving met groene daken, pleinen, ondergrondse auto- en fietsgarages en open gebouwen. Binnen zie je wat er buiten gebeurt en buiten kom je elkaar tegen. Duurzaamheid komt terug in flexibele gebouwen, trias energetica en de kwaliteit van stedenbouw, architectuur en (technische)infrastructuur.

Studio Hartzema ondersteunt de VU bij de stedenbouwkundige uitwerking van de transformatie van de stadscampus. VU heeft een masterplan opgesteld als kader voor de verdere uitwerking van gebied, gebouwen en buitenruimte.

Door de ontwikkeling van het Kenniskwartier en Zuidas integraal aan te pakken met kennispartners en de gemeente Amsterdam, functioneert de VU campus binnen een toekomstbestendig geheel.

De vernieuwde VU Campus heeft alles in huis om op internationaal niveau concurrerend te blijven op het gebied van onderwijs, onderzoek en bedrijvigheid. Kortom, de vernieuwde campus is een centrale plek op de Amsterdamse Zuidas waar alles samenkomt in een gastvrije, inspirerende en ambitieuze kennisstad.