Campus van vandaag

campus_tb

De VU heeft een gastvrije, centrale stadscampus op de Amsterdamse Zuidas. De campus huisvest talent, wetenschappelijke staf en beschikt over uitstekende faciliteiten voor onderwijs en onderzoek. De campus van vandaag is een plek waar mensen zich thuis voelen, elkaar tegen komen en nieuwe samenwerkingsvormen ontstaan. Naast de promoties, inauguraties, symposia en vele congressen, zijn er ook sportevenementen en culturele programma’s met openlucht cinema en theater. De campus van vandaag is een levendig onderdeel van Amsterdam.

We zien elkaar op de campus!

Faciliteiten

De campus van de VU biedt uitstekende faciliteiten voor onderzoek en onderwijs, met moderne gebouwen en onderzoeksinfrastructuur en vernieuwende faciliteiten als digitaal tentamineren in de DigiTenT. Daarnaast biedt de campus van de VU een inspirerend, gastvrij en levendig aanbod aan verwante voorzieningen die het verblijf op de campus veraangenaamt en openstelt voor een breed publiek:

Evenementen

De campus van de VU is levendig met academische evenementen als de opening van het academische jaar, Dies Natalis en een uitnodigend publiek evenementenprogramma met het VU Summerbreak Festival, het On the Rooff Film Festival georganiseerd door VU Connected en openlucht festival Open Air georganiseerd door de Griffioen en filmtheater Rialto. De gastvrije campus van de VU host graag symposia, congressen en evenementen van gastpartijen en biedt daar verschillende representatieve ruimtes voor aan.

Openingstijden VU en jaarkalender

De gebouwen van de VU hebben ruime openingstijden. Zo is het Hoofdgebouw ook op zondag open.

Veilige campus

Om de campus veilig te houden, investeert de VU veel in veiligheid. Zo is er permanent beveiliging en bedrijfshulpverlening (BHV) aanwezig.

Plattegronden

De VU gebouwen liggen rondom een centraal campusplein en zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer en auto.

Winkels

De campus is een kleine stad op zich met verschillende winkeltjes zoals een supermarkt en boekhandel.