Bereikbaarheid per openbaar vervoer

De VU gebouwen liggen rondom een centraal campusplein en zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer. Voor een routebeschrijving naar de campus, kunt u terecht op de pagina's contact/routebeschrijving.
De bouwontwikkelingen en de aanpassingen aan de infrastructuur in het Zuidas gebied hebben op zijn tijd gevolgen voor het openbaar vervoer. Hieronder treft u de belangrijkste aan.

STREMMINGEN OP ROUTE TREIN/BUS/TRAM/METROMINDER TREINEN EN METRO VIA STATION ZUID IN PINKSTERWEEKEND [18-02-2020]

Van zaterdag 30 mei t/m maandag 1 juni 2020 (het Pinksterweekend) rijden er minder metro’s en treinen van en naar station Amsterdam Zuid. In dit weekend wordt namelijk verder gewerkt aan de bouw van de nieuwe reizigerstunnel van Amsterdam Zuid; de Brittenpassage. Hiervoor worden een aantal metro- en treinsporen gestremd. Nadere informatie over de betreffende werkzaamheden treft u op de  Zuidas website. 


AMSTELVEENLIJN

Door werkzaamheden aan de nieuwe Amstelveenlijn tussen Station Zuid en Amstelveen is sneltram 51 tot 2020 buiten bedrijf en rijdt lijn 5 in 2019 en 2020 gedurende bepaalde periodes niet. Er wordt vervangend vervoer ingezet maar ook haltes opgeheven.

Sneltram 51 rijdt vanaf 3 maart 2019 niet meer tussen Station Zuid en Amstelveen Westwijk omdat de betonnen tunnel bij station Zuid dan buiten gebruik gaat. De sneltram wordt tot eind 2020 vervangen door de spits-tram 6, bus 55 en pendelbus 551. Deze nieuwe buslijn 55 stopt echter niet bij de haltes die liggen tussen Oranjebaan en De Boelelaan/VU. Tram 5 rijdt gedurende de gehele bouwperiode zijn gebruikelijke route, met uitzondering van een aantal weekenden en de zomervakantie in 2019. Ter ondersteuning van tram 5 rijdt er een nieuwe tramlijn 6 op het traject tussen Amstelveen Stadshart en station Zuid, op werkdagen in de ochtend- en middagspits. In de zomerperiode van 2020 worden tram 5 en 6 vervangen door bus 45. Lees er hier meer over.

In 2020 moet de nieuwe sneltramverbinding gereed zijn. Deze zal gaan rijden tussen de Zuidas en Amstelveen en zal deels onder de grond gaan rijden. Een impressie van deze nieuwe tramlijn kunt u hier zien.