Toegangscontrole

Fysieke toegangscontrole tot gebouwen is belangrijk. De noodzaak om voor personen de toegang tot faculteiten en diensten te regulieren is in de loop der jaren steeds belangrijker geworden. Op de campus is daarom toegangsbeheer geregeld via sleutelbeleid en toegangspassen. In veel gebouwen en bouwdelen zijn daarom kaartlezers geïnstalleerd.

Toegangspassen worden op naam geregistreerd. Bij vermissing kan adequaat de toegang tot betrokken ruimten worden gewijzigd en worden betrokkenen geïnformeerd. De uitgifte van sleutels aan technici en de schoonmaakbedrijven is strikt gereguleerd via een elektronisch uitgifte- en bewakingssysteem. 

Op de persoonsgegevens die beschikbaar komen bij elektronische toegangscontrole is de Wet Bescherming Persoonsgegevens van toepassing, in combinatie met de privacynormen van het College Bescherming Persoonsgegevens. De gegevens worden expliciet niet gebruikt om personen zelf te monitoren. De informatie wordt alleen gebruikt als hulpmiddel bij het oplossen van serieuze incidenten.

Voor vragen over de toegang tot een gebouw kunt u terecht bij Toegangsbeheer FCO.

Toegangspassen

  • Studenten kunnen geen toegangspas aanvragen.
  • Bestuursleden van studenten- of studieverenigingen kunnen een toegangspas aanvragen via hun studiesecretariaat.
  • Medewerkers kunnen een toegangspas aanvragen via het secretariaat van hun afdeling.

Toegangspas voor mindervaliden

Alle gebouwen zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De meeste gebouwen hebben een of meer invalidenliften. Deze zijn voorzien van een intercom en camera's zodat rolstoelgebruikers zich, indien nodig, bij de receptie kunnen melden. Studenten die een rolstoel moeten gebruiken, kunnen voor deze ingangen een pas aanvragen bij hun studiesecretariaat.

Veiligheid

Om de veiligheid in de gebouwen bij een calamiteit te waarborgen, zijn alle nooddeuren en vluchtdeuren voorzien van een automatisch openingssysteem met een signalering voor onrechtmatig gebruik. Bij een calamiteit worden alle deuren ontgrendeld en kunnen handmatig worden geopend. De schuifdeuren zijn voorzien van een noodstroomvoorziening zodat zij bij een calamiteit openschuiven. In panieksituaties is dat nog veiliger.