RIALTO@VUcampus

Rialto komt naar de VU Campus! Je kunt twee keer per maand genieten van de allernieuwste films in collegezaal KC-07 (Hoofdgebouw VU). Rialto draait, in samenwerking met de Griffioen, (voor)premières van de belangrijkste internationaal bekroonde films. Dit initiatief geeft invulling aan de VU Campus als bruisend hart waar studenten en medewerkers elkaar ontmoeten in een levendige, gastvrije en multifunctionele omgeving; een plaats waar wetenschap, maatschappij, kunst, cultuur en bedrijfsleven samenkomen.

AgendaDatum & TijdstipFilmZaalverkoop (Let op: er kan alleen gepind worden!)Online verkoop
1 Mei, 17:45The CleanersKaartverkoop aan de zaal vanaf 17:15Kaarten Bestellen
1 Mei, 20:30El PresidenteKaartverkoop aan de zaal vanaf 20:00 Kaarten Bestellen
15 Mei , 17:45El PresidenteKaartverkoop aan de zaal vanaf 17:15Kaarten Bestellen
15 Mei, 20:30 The Cleaners 
Kaartverkoop aan de zaal vanaf 20:00Kaarten Bestellen

Prijzen: Student WO/HBO € 6,-, VU Medewerker/Stadspas/CJP/VU HOVO € 7,50, Regulier € 9,- , Cinevillepashouders gratis.

Met Facebook ben je verbonden en deel je alles met iedereen in je leven." Het klonk zo sympathiek, dit motto van Facebook, maar inmiddels beginnen we steeds meer oog te krijgen voor de schaduwzijde van de social media: wat blijft er nog over van je privacy en hoe word je gemanipuleerd? In deze opwindende en bijzonder actuele documentaire laten de twee Duitse regisseurs Hans Block en Moritz Riesewieck zien hoe social media als Facebook de wereld vervormen en aantasten.

Het lukte de twee om door te dringen tot de achterkant van Facebook, oftewel ze wisten toegang te krijgen tot een anoniem kantoorgebouw in de Filipijnen waar de 'cleaners' aan het werk zijn: mensen die permanent bezig zijn te bepalen wat wel of niet op Facebook mag verschijnen. Zonder al te veel kennis van culturele, historische en sociale verschillen tussen mensen en de landen waar zij wonen, passen zij protocollen en algoritmes toe die nog het meest uit George Orwells 1984 afkomstig lijken. Big Brother heet tegenwoordig Facebook.

The Cleaners wordt 15 april uitgebracht in Nederland.

Regie    
Hans Block & Moritz Reisewieck
Speelduur
88 minuten
Land
Duitsland, Brazilië
Taal
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld 
Jaar
2018
Genre
Documentaire
Kaarten
1 Mei
Kaarten
15 Mei

Tijdens een topbijeenkomst van alle Latijns-Amerikaanse staatshoofden in een afgelegen hotel in de Andes, wordt de Argentijnse president Hernán Blanco geconfronteerd met een corruptiezaak waarin zijn dochter verwikkeld is.

Op verzoek van haar vader, woont Marina Blanco, de top bij om voor bescherming te zorgen, om tijd te winnen en te onderhandelen over een oplossing.


Net als in zijn vuurdoop 'The Student' (2011) zoomt de Argentijnse cineast Santiago Mitre hier opnieuw in op politiek én persoonlijk drama. Sinds hij zich tot wonderkind van de Argentijnse cinema ontpopte met zijn dartelend debuut over een student die in het politieke kluwen van zijn universiteit (en Argentinië) verwikkeld raakt, is Mitre immers een meester geworden in het mixen van verschillende werelden en invloedssferen. Met deze politieke thriller gaat hij nog een stapje verder door de politieke arena langs een mysterieus achterpoortje te betreden: hypnose.

El Presidente wordt juli 2018 uitgebracht in Nederland.

Regie    
Santiago Mitre
Speelduur
114 minuten
Land
Argentinië
Taal
Engels, Spaans, Portugees gesproken, Engels ondertiteld
Jaar
2017
Genre
Drama, Mysterie, Thriller
Kaarten
1 Mei
Kaarten
15 Mei