RIALTO@VUcampus

Rialto komt naar de VU Campus! Vanaf oktober 2016 kun je twee keer per maand genieten van de allernieuwste films in collegezaal KC-07 (Hoofdgebouw VU). Rialto draait, in samenwerking met de Griffioen, (voor)premières van de belangrijkste internationaal bekroonde films. Dit initiatief geeft invulling aan de VU Campus als bruisend hart waar studenten en medewerkers elkaar ontmoeten in een levendige, gastvrije en multifunctionele omgeving; een plaats waar wetenschap, maatschappij, kunst, cultuur en bedrijfsleven samenkomen. 

Iedere tweede en vierde donderdag van de maand start de film om 18.00 uur in KC-07, vanaf maart 2017 start de film om 17.45 uur. De kaartverkoop start om 17.15 uur aan de zaal. Uiteraard kun je kaarten ook online kopen (zie hieronder).

Donderdag 4 mei - I Am Not Your Negro

Regie    
Raoul Peck
Speelduur
93 min.
Land
VS, Frankrijk, België, Zwitserland
Jaar
2016
Genre
Documentaire
Student WO en HBO
6,-
VU-medewerker, CJP, stadspas7,50
Regulier
9,-
Cinevillepashouders
gratis
Kaartverkoop aan de zaal
vanaf 17.15 uur (alleen PIN-betaling)
Start Film

17.45 uur

Kaartverkoop online
Kaarten bestellenIn 1979 beschreef James Baldwin in een brief aan zijn literair agent zijn volgende project, Remember This House. Het zou een revolutionair en persoonlijk boek worden over drie vermoorde vrienden: Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr. Bij Baldwins dood in 1987 waren slechts dertig pagina’s van het manuscript klaar. In I Am Not Your Negro verbeeldt regisseur Raoul Peck het boek dat James Baldwin nooit afmaakte. Het resultaat is een radicaal, actueel onderzoek over ras in Amerika, waarbij Peck gebruik maakt van bijzonder archiefmateriaal en Samuel L. Jackson de teksten van Baldwin uitspreekt. De documentaire is een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de jaren zestig verbindt met het huidige #BlackLivesMatter. De film stelt vragen bij de manier waarop Hollywood en de Amerikaanse samenleving met Afro-Amerikanen omgaan en uiteindelijk – via de levens en gewelddadige dood van Malcolm X, Medgar Evers en Martin Luther King jr. – waar Amerika voor staat.

Donderdag 18 mei - King of the Belgians

Regie    
Peter Brosens en Jessica Woolworth
Speelduur

Land

Jaar

Genre
Komisch drama
Student WO en HBO
6,-
VU-medewerker, CJP, stadspas7,50
Regulier
9,-
Cinevillepashouders
gratis
Kaartverkoop aan de zaal
vanaf 17.15 uur (alleen PIN-betaling)
Start Film

17.45 uur

Bijzonderheden    
Ronald Kroeze, universitair docent Politieke Geschiedenis, verzorgt een nagesprek.
Kaartverkoop online
Kaarten bestellen

Komisch drama van Peter Brosens en Jessica Woodworth over een Belgische koning die tijdens zijn staatsbezoek in Turkije te horen krijgt dat Wallonië onafhankelijk is geworden. Wat volgt is een hilarische reis van de koning en zijn entourage door de Balkan.

Nagesprek met Ronald Kroeze, universitair docent Politieke Geschiedenis
Ronald-KroezeGa na de vertoning van King of the Belgians in gesprek met de gastdocent van deze maand: Ronald Kroeze, universitair docent Politieke Geschiedenis. Hij doet onderzoek naar de geschiedenis van Europa, politieke corruptie, democratie en politieke moraal. Hij heeft gepubliceerd over de grenzen en identiteit van Europa, politieke corruptie en leiderschap. Hoe beoordeelt hij de wens van Nicolaas de Derde uit King of the Belgians om weer een visionair staatsman te zijn? Wat leert deze politieke satire ons over het beeld dat we zelf hebben van de Europese cultuur- en samenleving?