Home > Over de VU > Cultuur > Films op de VU
Studenten op de campus

Rialto komt naar de VU Campus! Vanaf oktober 2016 kun je twee keer per maand genieten van de allernieuwste films in collegezaal KC-07 (Hoofdgebouw VU). Rialto draait, in samenwerking met de Griffioen, (voor)premières van de belangrijkste internationaal bekroonde films. Dit initiatief geeft invulling aan de VU Campus als bruisend hart waar studenten en medewerkers elkaar ontmoeten in een levendige, gastvrije en multifunctionele omgeving; een plaats waar wetenschap, maatschappij, kunst, cultuur en bedrijfsleven samenkomen. 

Iedere tweede en vierde donderdag van de maand start de film om 18.00 uur in KC-07, vanaf maart 2017 start de film om 17.45 uur. De kaartverkoop start om 17.15 uur aan de zaal. Uiteraard kun je kaarten ook online kopen (zie hieronder).

Donderdag 6 april - Life, Animated

Regie    
Roger Ross Williams
Speelduur
91 min. Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
Land
Verenigde Staten
Jaar
2016
Genre
Documentaire
Student WO en HBO
6,-
VU-medewerker, CJP, stadspas7,50
Regulier
9,-
Cinevillepashouders
gratis
Kaartverkoop aan de zaal
vanaf 17.15 uur (alleen PIN-betaling)
Bijzonderheden    

Nagesprek met Hilde Geurts, UvA-hoogleraar Autisme: Cognitie gedurende de levensloop

Start Film

17.45 uur

Kaartverkoop online
Kaarten bestellen

De ouders van de vrolijke kleuter Owen Suskind staan in de jaren negentig voor een raadsel wanneer hun zoontje van het ene op het andere moment zijn spraakvermogen en fijne motoriek verliest. Autisme, luidt de diagnose. De specialisten verwachten dat hij nooit meer zal kunnen praten. Dat lijkt jarenlang ook te kloppen, totdat Owen dankzij de door hem zo geliefde films als Aladdin en Bambi plotseling uit zijn schulp kruipt en vanuit het niets in volzinnen begint te praten. Via de animaties van Disney blijkt hij de wereld voor zichzelf begrijpelijk te hebben gemaakt, zonder dat iemand het in de gaten had. Regisseur Ross Williams vertelt het levensverhaal van de inmiddels twintigjarige Owen met indrukwekkende beelden uit het familiearchief en prachtige animaties, gebaseerd op Owens eigen tekeningen uit zijn jeugd. 

Nagesprek met Hilde Geurts
Na vertoning van Life, Animated kan je in gesprek gaan met de gastdocent van deze maand: neuropsycholoog Hilde Geurts. Zij is bijzonder hoogleraar 'Autisme: Cognitie gedurende de levensloop' aan de Universiteit van Amsterdam en tevens lid van de Jonge Akademie. Welke problemen ervaren mensen met autisme? Hoe kan je ermee leren leven? Met die vragen houdt Hilde Geurts zich bezig in haar onderzoek en onderwijs. Ze deelt in het nagesprek van haar visie op het levensverhaal van Owen Suskind in Life, Animated.

Maak kennis met de bevlogen Hilde Geurts in dit filmpje. Check ook het gesprek met Filemon Wesselink in De Wereld Draait Door over de voor een Oscar-genomineerd documentaire Life, Animated.

Donderdag 20 april - The Other Side of Hope

Regie    
Aki Kaurismäki
Speelduur
98 min. Fins gesproken, Nederlands ondertiteld
Land
Finland
Jaar
2017
Genre
Komedie, drama
Student WO en HBO
6,-
VU-medewerker, CJP, stadspas7,50
Regulier
9,-
Cinevillepashouders
gratis
Kaartverkoop aan de zaal
vanaf 17.15 uur (alleen PIN-betaling)
Start Film

17.45 uur

Kaartverkoop online
Kaarten bestellen
GRIFFIOENFILM-The-Other-Side-of-Hope

Na Le Havre deel 2 van de (beoogde) trilogie over vluchtelingen in havensteden. De wegen van een Finse handelsreiziger (Sakari Kuosmanen) en een Syrische vluchteling (Sherwan Haji) kruisen elkaar in Helsinki. Leven aan de zelfkant op tragikomische wijze verbeeld, dat is het handelsmerk van regisseur Kaurismäki, die eerder onder meer Man Without a Past maakte.  Ook in The Other Side of Hope brengt hij met humor en compassie op zijn eigen onnavolgbare wijze een actueel verhaal over hoop en menselijkheid. In Berlijn won Kaurismäki met zijn film de Zilveren Beer voor Beste Regie, omdat ”alleen een groot artiest komedie, satire en tragedie in een enkele film kan verenigen”.

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl