RIALTO@VUcampus

Rialto komt naar de VU Campus! Je kunt twee keer per maand genieten van de allernieuwste films in collegezaal KC-07 (Hoofdgebouw VU). Rialto draait, in samenwerking met de Griffioen, (voor)premières van de belangrijkste internationaal bekroonde films. Dit initiatief geeft invulling aan de VU Campus als bruisend hart waar studenten en medewerkers elkaar ontmoeten in een levendige, gastvrije en multifunctionele omgeving; een plaats waar wetenschap, maatschappij, kunst, cultuur en bedrijfsleven samenkomen. 

Iedere tweede en vierde donderdag van de maand start de film om 17.45 uur in KC-07. De kaartverkoop start om 17.15 uur aan de zaal. Uiteraard kun je kaarten ook online kopen (zie hieronder).

Donderdag 8 juni - Dubbelspel

Regie    
Ernest R. Dickerson
Speelduur
130 min.
Land
Verenigde Staten    
Jaar

2017
Taal    
English spoken, Dutch subtitles
Student WO en HBO
6,-
VU-medewerker, CJP, stadspas7,50
Regulier
9,-
Cinevillepashouders
gratis
Kaartverkoop aan de zaal
vanaf 17.15 uur (alleen PIN-betaling)
Start Film

17.45 uur

Bijzonderheden

Nagesprek met Jacqueline Bel, universitair hoofddocent moderne Nederlandse letterkunde

Kaartverkoop online
Kaarten bestellen

Verfilming van Frank Martinus Arions gelijknamige bestseller. Na tientallen jaren in Nederland te hebben gewoond, keert de succesvolle arts Ostrik Fiel terug naar zijn geboorte-eiland Curaçao. Daar wordt hij herinnerd aan de ingrijpende gebeurtenissen van veertig jaar eerder: het dominospel dat zijn vader Bubu op zijn erf speelde met drie heel verschillende mannen.

Nagesprek met Jacqueline Bel, universitair hoofddocent moderne Nederlandse letterkunde
jacqueline-belGa na de vertoning van Double Play in gesprek met de gastdocent van de maand: Jacqueline Bel, universitair hoofddocent moderne Nederlandse letterkunde. Vorig jaar verscheen haar boek Bloed en rozen. Geschiedenis van de Nederlandse literatuur 1900 - 1945. Zij doet ook onderzoek naar (post)koloniale literatuur. Hoe kijkt zij naar Double Play – de verfilming van de geliefde roman Dubbelspel van de Nederlands-Antilliaanse schrijver Frank Martinus Arion – over een Curaçao dat zichzelf opnieuw uitvindt in een postkoloniale tijd? Zijn het moedige vrouwen die het verschil weten te maken?

Donderdag 22 juni - The Nile Hilton Indicent (voorpremière)

Regie    
Tarik Saleh
Speelduur107 min.
Land
Zweden, Duitsland, Denemarken
Jaar

2017
Taal    
Arabic and Danish spoken, English Subtitles
Student WO en HBO
6,-
VU-medewerker, CJP, stadspas7,50
Regulier
9,-
Cinevillepashouders
gratis
Kaartverkoop aan de zaal
vanaf 17.15 uur (alleen PIN-betaling)
Start Film

17.45 uur

Kaartverkoop online
kaarten bestellen

Rechercheur Noredin Mustafa, even corrupt als al zijn collega's in het Caïro-politiekorps, spoedt zich naar het Nile Hilton Hotel om een moord te onderzoeken. Maar nog voor hij begonnen is, wordt van hogerhand de zaak gesloten. Mustafa is echter niet van plan het daarbij te laten. Maatschappijkritiek verpakt in een meeslepende thriller noir. Winnaar Grote Juryprijs op het afgelopen Sundance Film Festival.