RIALTO@VUcampus

Rialto komt naar de VU Campus! Je kunt twee keer per maand genieten van de allernieuwste films in collegezaal KC-07 (Hoofdgebouw VU). Rialto draait, in samenwerking met de Griffioen, (voor)premières van de belangrijkste internationaal bekroonde films. Dit initiatief geeft invulling aan de VU Campus als bruisend hart waar studenten en medewerkers elkaar ontmoeten in een levendige, gastvrije en multifunctionele omgeving; een plaats waar wetenschap, maatschappij, kunst, cultuur en bedrijfsleven samenkomen. 

Agenda Oktober

Datum & TijdstipFilmZaalverkoop (Let op: er kan alleen gepind worden!)Online verkoop
10 Oktober, 17:45. Nagesprek met sportfilosoof Ivo van HilvoordeBorg vs. McEnroeKaartverkoop aan de zaal vanaf 17:15Kaarten Bestellen
10 Oktober, 20:30WoodshockKaartverkoop aan de zaal vanaf 20:00Kaarten Bestellen
24 Oktober, 17:45WoodshockKaartverkoop aan de zaal vanaf 17:15Kaarten Bestellen
24 Oktober, 20:30Borg vs. McEnroeKaartverkoop aan de zaal vanaf 20:00Kaarten Bestellen

Prijzen: Student WO/HBO € 6,-, VU Medewerker/Stadspas/CJP € 7,50, Regulier € 9,- , Cinevillepashouders gratis.

Borg vs. McEnroe

Het is 1980 wanneer het tennisduel van het jaar in zicht is. De Zweed Björn Borg (Sverrir Gudnason), nummer één op de wereldranglijst van het herentennis, gaat het duel aan met het nieuwe Amerikaanse talent John McEnroe (Shia LaBeouf). De ingetogen en vriendelijke Borg wordt door de tenniswereld op handen gedragen. De excentrieke McEnroe staat ondanks zijn sportprestaties vooral bekend om zijn temperament op de tennisbaan. Beide mannen trainen ijverig ter voorbereiding op de finale, voor geen van beiden is verliezen een optie. Hoewel ze meer met elkaar gemeen hebben dan men op het eerste gezicht zou verwachten, ontwikkelt de rivaliteit zich steeds verder en lopen de spanningen hoog op tot het langverwachte moment daar eindelijk is. Terwijl de hele wereld meekijkt naar de finale tussen twee legendes, spelen Borg en McEnroe een wedstrijd die de tenniswereld voorgoed zal veranderen.

Nagesprek met sportfilosoof Ivo van Hilvoorde op di. 10 oktober

Ivo-van-HilvoordeGa na afloop van Borg vs McEnroe in gesprek met gastdocent van de maand: sportfilosoof Ivo van Hilvoorde. Hij is universitair docent bij de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen en is lector Bewegen, School en Sport bij Hogeschool Windesheim. In een interview over e-sporten, een van de uiteenlopende onderwerpen waar Van Hilvoorde zich mee bezig houdt, zei hij: “sporten is ook gebaseerd op frustratie, dat iets niet lukt of dat iemand beter is.” Dat geldt zeker ook voor de sportrivalen Björn Borg en John McEnroe. Hoe zit dat eigenlijk, motiveert dit soort (legendarische) sportrivaliteit mensen om zelf ook in beweging te komen?

 


Regie    
Janus Metz Pedersen   
Speelduur
100 min.
Land
Frankrijk, Duitsland
Jaar
2017
Genre
Biographie, drama, Sport

Woodshock

Een psychologisch drama met Kirsten Dunst in de hoofdrol. Het verhaal volgt een getroebleerde vrouw die een enorm verlies heeft ervaren. Ze is emotioneel helemaal gebroken, maar tegelijkertijd vervaagt de grens tussen fantasie en realiteit door een levensgevaarlijke drug die ze tot zich heeft genomen.


Regie    
Kate & Laura Mulleavy   
Speelduur
100 min.
Land
VS
Jaar
2017
Genre
Thriller, drama