Nieuws en blog

Blog

Eind september 2015 is een VU Diversiteitsblog gestart op Wordpress, Chief Diversity Officer Karen van Oudenhoven en Coördinator Diversiteit Wim Haan zullen regelmatig berichten plaatsen over verleden, heden en actualiteit van het diversiteitsprogramma. Er is ook een categorie English Posts geschreven voor het internationale publiek en de samenwerkingspartners in het buitenland van op het terrein van diversiteit.

Laatst verschenen blog:

Afbeelding blog

Israël en de Palestijnse gebieden en het diversiteitsprogramma (3)

Nieuws

Op deze nieuwspagina verschijnen actuele berichten over ontwikkelingen binnen de VU, nieuws rond het samenwerkingsverband Taskforce A Future for Diversity en nieuwe ontwikkelingen rond internationale samenwerking op het terrein van diversiteit.

Muhammed Al-Tamimi wint ECHO Award wo 2016
Op vrijdag 30 september 2016 heeft Muhammed Al-Tamimi, student geneeskunde aan de VU de ECHO Award wo 2016 gewonnen. Lees hier het interview met hem in de Advalvas.

Symposium diversiteitsensitief onderwijs: hoe maak je (g)een verschil?
De Vrije Universiteit Amsterdam, de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit Leiden nodigen je van harte uit voor het symposium Diversiteitsensitief onderwijs: hoe maak je (g)een verschil?

ECHO Mentorprogramma
Op zoek naar persoonlijk contact in het bedrijfsleven die je op weg helpt naar een eerste baan? Young professionals van Hogan Lovells, KPMG, KPN, Schiphol Group en Shell staan voor jou klaar! Lees verder voor meer informatie over het ECHO Mentorprogramma.

Ontmoeting studentenvereniging Anatolia met minister Bussemaker
Op 13 september heeft de Turkse studentenvereniging Anatolia samen met minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker gedineerd.

Actie tijdens opening academisch jaar
Tijdens de opening van het academisch jaar hebben het LNVH, het PNN en de VAWO een actie gehouden voor gelijke kansen voor mannen èn vrouwen in de wetenschap.

Suikerfeest
Op woensdag 6 juli hebben de Vrije Universiteit, Turkse studentenvereniging Anatolia en Islamitische Studentenvereniging Amsterdam baklava als traktatie baklava uitgedeeld in de kantine om het Suikerfeest te vieren.

VSNU Café 21 juni 2016
Op 21 juni 2016 vond het VSNU-Café plaats. Onder leiding van onze Chief Diversity Officer, Karen van Oudenhoven, gingen universiteitsbestuurders, wetenschappers en andere stakeholders met elkaar in discussie over vrouwelijk wetenschappelijk talent aan de top.

UCLA/VU Exchange
Na een strenge selectieprocedure is er weer een keuze gemaakt voor de vier studenten die de VU zullen vertegenwoordigen in het VU-UCLA zomerprogramma.

X team diversiteit
Werkgroepen van het X-team diversiteit, de adviescommissie van Chief Diversity Officer Karen van Oudenhoven, zijn de afgelopen maanden bijeen gekomen.

Seminar Kansen voor een Inclusief Hoger Onderwijs
Op 25 mei vindt het seminar Kansen voor een Inclusief Hoger Onderwijs plaats aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Taskforce A Future for Diversity
Afgelopen 1 maart vond de startbijeenkomst plaats van de Taskforce A Future for Diversity.

UCLA Chancellor Gene Block bezocht de VU op 19 februari
Afgelopen 19 februari heeft de chancellor van UCLA een bezoek aan de Vrije Universiteit gebracht.

Dag over Religieus Leiderschap
Op 17 februari heeft op de VU een interessante een expertisemeeting plaatsgevonden die was georganiseerd door de Faculteit Godgeleerdheid van de VU samen met het Contactorgaan Moslims en Overheid.