Informatie voor docenten

Deze nascholing bestaat uit twee cursussen en is speciaal ontwikkeld om je te ondersteunen bij het effectiever begeleiden van je leerlingen tijdens hun profielwerkstuk. In de eerste cursus leer je jouw eigen onderzoeksvaardigheden weer op te frissen. De tweede cursus is een verdieping om  je leerlingen zo goed mogelijk te begeleiden met hun profielwerkstuk.

Onderwerpen die aan bod komen
1.Het opstellen van een goede onderzoeksvraag
2.Het zoeken van de juiste bronnen
3.Het voeren van een discussie over het onderwerp

Aanmelden
Bij de coördinator van jouw school

Studiebelasting
15 uur, bestaande uit 5 uur opfriscursus en 2 x 5 uur verdieping

Locatie
Vrije Universiteit Amsterdam (verdiepingscursus) en op vijf nader te bepalen locaties in de regio Groot-Amsterdam (opfriscursus)

Wil je graag aan de slag met onderwijskundige vraagstukken over de aansluiting vo-wo? Voor docenten van deelnemende scholen heeft het Pre-University College een aantal professionaliseringsteams ontwikkeld die elk jaar een specifiek probleem uit de schoolpraktijk aanpakken.
In zes sessies ga je met collegadocenten en experts van de Vrije Universiteit Amsterdam aan de slag met een actueel vraagstuk. De uitkomsten van deze sessies worden gedeeld en kunnen door docenten uit het scholennetwerk worden ingezet in het onderwijs.

Aanmelden
Bij de coördinatoren van jouw school

Studielast
6 sessies van 2 uur en 18 uur onderzoektijd

Locatie
Vrije Universiteit Amsterdam