Pre-University College

Het Pre-University College is een samenwerkingsverband tussen 23 vo-scholen uit de regio Groot-Amsterdam en de VU. Meedoen aan het Pre-University College bereidt leerlingen uit 3, 4, 5 of 6 vwo uit (de buurt van) Amsterdam voor op studeren aan de universiteit en helpt hen om hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Maar de leerlingen worden niet alleen intellectueel uitgedaagd: zij leren bij het Pre-University College ook sociale vaardigheden die belangrijk zijn om goed te functioneren in onze diverse samenleving.

Het Pre-University College biedt verschillende programma's aan.

Derde-klasprofielkeuze traject

Veel derdeklassers denken dat het maken van de profielkeuze een “alles bepalende” keuze is, waarmee ze hun mogelijkheden voor het kiezen van een studie of een carrière beperken. Dat ligt genuanceerder. Het Pre-University College heeft een programma over het maken van je profielkeuze, dat derdeklassers uit het scholennetwerk van de VU kunnen volgen.

Profielwerkstukstarter

Onderzoeksvaardigheden zijn essentieel bij het maken van een profielwerkstuk. De profielwerkstukstarter biedt leerlingen klassikaal onderwijs in onderzoeksvaardigheden en docenten nascholing in vaardigheden en begeleiding.

Be Prepared

Ben jij de eerste in jouw gezin die naar de universiteit gaat? Het Pre-University College biedt voor eerstegeneratie leerlingen uit 5 vwo het programma Be Prepared aan dat hen helpt bij het nadenken over de juiste keuze en ondersteunt in vaardigheden die van belang zijn voor effectief studeren.

Masterclasses

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? En wil je meer weten? Ben je nieuwsgierig naar je toekomst? Wil jij vast een voorproefje van wat studeren aan de universiteit inhoudt? Dan zijn de Masterclasses voor het Pre-University College van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) echt iets voor jou!