Natuur- en sterrenkunde BSc

De Bacheloropleiding Natuur- en sterrenkunde is ingericht via de contexten van 'Leven' en 'Energie' waarmee deze zich zal richten op de uitdagingen van de 21e eeuw. De natuurkunde zal een cruciale rol gaan spelen in het vinden van nieuwe oplossingen voor nieuwe, duurzame en schone energiebronnen. Ook in de medische wetenschap zijn zeer snelle ontwikkelingen gaande die voortvloeien uit ontdekkingen in de natuurkunde. Uiteindelijk zal ook fundamentele kennis bijdragen aan nieuwe oplossingen in de toekomst.

De opleiding geeft een duidelijke insteek om abstracte natuurkunde toe te passen in concrete en actuele situaties en complexe vraagstellingen. Als professional in de natuurkunde zul je vaak in zulke multidisciplinaire situaties terecht komen en dus is het van belang om daar nu al in de opleiding serieus aandacht aan te besteden. Naast goed abstract te kunnen denken, is het ook essentieel om jezelf goed kunnen uitdrukken. Succesvolle natuurkundigen zijn dan ook goed in staat om heel helder te kunnen vertellen en daarbij hun publiek te kunnen enthousiasmeren en indien nodig, te overtuigen!

Daarnaast krijg je ruimte om je eigen keuzes te kunnen maken op basis van je interesses. De Minorruimte geeft je ruimte om zelf te bepalen of je de diepte ingaat en meer vakken uit je eigen discipline wilt volgen, of dat je voor de breedte gaat, en bijvoorbeeld denkt aan een Minor ondernemerschap, misschien wel in het buitenland, als verrijking van je Bachelor Natuur- en sterrenkunde.

Meer informatie

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
asnDCcreatorasvVUAmsterdam asnDCdateasv2016 asnstudyguideasvstudy asnDCidentifierasv50049402 asnDCtitleasvBNatuurenSterrenkunde asnDCcoverageasvNatuurwetenschappen asnDCcoverageasvVoltijds asnDCcoverageasvBachelor asnDCcontributorasvFaculteitderExacteWetenschappen asnfacultyasv50000044