Premaster Pedagogische wetenschappen

Doelgroep
De premaster Pedagogische Wetenschappen is een voorbereidend jaar op de master en bedoeld voor studenten met een verwante hbo-opleiding die de masteropleiding Pedagogische Wetenschappen willen volgen.

Doel
Het doel van de premasterclass is het schakelen van een beroepsgerichte naar een wetenschappelijke oriëntatie. Dat betekent dat veel aandacht besteed wordt aan sociaal-wetenschappelijk onderzoek en kennisontwikkeling. Daarbij gaat het om methoden en technieken in onderzoek, maar ook om theorie en resultaten van wetenschappelijk onderzoek.

Het programma
De premaster duurt een jaar, omvat 45 studiepunten (in het collegejaar 2016-2017) en bestaat uit een aantal algemene vakken en een aantal profileringsvakken.

Opleidingsprogramma premaster Pedagogische wetenschappen 2017/2018 (pdf)
Opleidingsprogramma premaster Pedagogische wetenschappen 2016/2017 (pdf)
Opleidingsprogramma premaster Pedagogische wetenschappen 2015/2016 (pdf)

Raadpleeg voor de Academische jaarkalender deze pagina

Doorstroom naar master
Nadat je alle onderdelen van de premasterclass in één studiejaar hebt afgerond, word je in het aansluitende studiejaar toegelaten tot de masteropleiding. De premasterclass wordt niet afgesloten met een diploma. Wel kun je een verklaring aanvragen van de door jou behaalde bachelorvakken. Deze mogen namelijk geen deel uitmaken van het examenprogramma van de masteropleiding en worden dus niet vermeld op het diplomasupplement van de masterbul.

Registratie-eisen NVO
Indien je kiest voor het traject orthopedagogiek en na je master ook wilt voldoen aan de entreevoorwaarden voor een klinisch vervolgtraject (GZ-psycholoog of Orthopedagoog-Generalist) en een basisaantekening diagnostiek wilt behalen, moet je een aantal extra vakken volgen. Deze extra vakken kun je via contractonderwijs volgen. Je wordt hierbij dringend geadviseerd de extra bachelorvakken tijdens het PMC-jaar te behalen