Geschiedenis (Ba)

De opleiding Geschiedenis aan de VU is opgezet als een brede bachelor, met veel aandacht voor mondiale geschiedenis, lange-termijnontwikkelingen en relaties tussen verschillende vakgebieden.
In het brede eerste jaar krijg je een goed overzicht van het vakgebied en volg je vakken over de hoofdlijnen van de Europese en de mondiale geschiedenis, van de klassieke Oudheid tot nu. Daarnaast krijg je een aantal algemene vakken: Academische vaardigheden, Academic English en Filosofie.

Dit stelt je in staat om in het tweede jaar een keuze te maken tussen de twee richtingen die wij aanbieden: Global History, en Politieke geschiedenis en cultuurgeschiedenis. Door specifieke vakken te kiezen binnen deze richtingen kun je je verder specialiseren in een bepaald tijdvak (bijvoorbeeld Middeleeuwen/Vroegmoderne tijd of Contemporaine geschiedenis), in een bepaalde richting (zoals cultuurgeschiedenis of politieke geschiedenis), of in een regio (bijvoorbeeld Afrika of China). Daarnaast krijg je in het tweede jaar ook Religiegeschiedenis, Wetenschapsgeschiedenis en Theorie van de geschiedenis. Verder heb je nog de keuze uit een viertal keuzepakketten: E-humanities, Erfgoed, en Empires, nations and people across borders en Geschiedenis van de Oudheid en Antieke cultuur.

In het derde jaar ga je je verder verdiepen in de richting die je in het tweede jaar hebt gekozen. Eventueel kun je een deel van je studie in het buitenland volgen, of een stage regelen bij een onderzoeksinstituut of een mogelijke toekomstige werkgever, zoals een ministerie, een erfgoedinstelling of een bedrijf.

Opleidingsschema

Onderwijs- en Examenregelingen op VUnet (inlog)


© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
asnDCcreatorasvVUAmsterdam asnDCdateasv2017 asnstudyguideasvstudy asnDCidentifierasv50047470 asnDCtitleasvBGeschiedenis asnDCcoverageasvKunstCultuurenGeschiedenis asnDCcoverageasvVoltijds asnDCcoverageasvBachelor asnDCcontributorasvFaculteitderGeesteswetenschappen asnfacultyasv50000030