Informatie, multimedia en management BSc

De opleiding Informatie, Multimedia en Management (IMM) slaat de brug tussen enerzijds informatie- en communicatietechnologie (ICT) en anderzijds de praktische maatschappelijke omgeving (mensen, organisaties) waarin en waarvoor die technologie wordt ingezet. Als IMM'er ben je de verbindende schakel tussen de technologische kanten van de ICT, en hoe mensen en organisaties informatie praktisch gebruiken voor hun eigen wensen en doeleinden.

Je moet leren begrijpen hoe mensen en organisaties tegen informatie en computers aankijken, ook wanneer ze niet veel verstand hebben van of interesse hebben in de techniek. Tegelijkertijd moet je zelf een degelijke ondergrond hebben in de ICT, anders kun je anderen niet verstandig adviseren of ondersteunen. De opleiding IMM zorgt voor een evenwichtige combinatie van deze aspecten.

We besteden veel aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen in de ICT, zoals die rond Internet, World Wide Web, Multimedia, Intelligente systemen en Services. Sociale en communicatieve vaardigheden zijn belangrijk in ons vakgebied. Tijdens de studie zul je in projectteams samenwerken, soms samen met studenten van een andere studierichting of faculteit.

• Een overzicht van de verplichte en keuzevakken vind je in het jaarschema;
  • Een complete beschrijving van deze opleiding is te vinden in de Onderwijs- en Examenregeling (OER);
  • Voor meer informatie over de opleiding zelf kun je terecht bij de studieadviseur (voor VU studenten);
  • Als VU student moet je jezelf intekenen voor alle vakken, meer informatie vind je op VUnet. Je kunt je pas intekenen als je (her)inschrijving voor de opleiding rond is;
  • Meer informatie over de vakken vind je via onderstaande links.