Premaster Leraar VHO Taalvakken

Als je niet voldoet aan de vooropleidingseisen, dan kun je tot de masteropleiding LVHO in de Taalvakken worden toegelaten nadat je de premaster LVHO in de taalvakken met succes hebt afgerond. De premaster duurt maximaal één jaar (60 studiepunten). Voor studenten met een tweedegraadsbevoegdheid Nederlands, Frans of Engels (HBO-lerarenopleiding) duurt de premaster 30 punten. Deze studenten krijgen vervolgens in de master 30 ec vrijgesteld van de pedagogisch-didactische componenten van de master.

Op grond van je vooropleiding en specialisatiewensen bepaalt de toelatingscommissie hoe jouw individueel premasterprogramma eruitziet. In alle gevallen kan met het premasterprogramma, dat vastgesteld wordt door de toelatingscommissie, uitsluitend in september gestart worden. Inschrijven op modules is niet mogelijk voor de premasterstudent; dit wordt verzorgd door het Onderwijsbureau die de opgave krijgt van de toelatingscommissie.

Op de website van de VU wordt een aantal premastervarianten getoond, afhankelijk van de vooropleiding. Dit is slechts een indicatie; per student wordt er een individueel programma vastgesteld door de toelatingscommissie.

Opleidingsschema

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
asnDCcreatorasvVUAmsterdam asnDCdateasv2017 asnstudyguideasvstudy