Media, Kunst, Design en Architectuur

De BA opleiding Media, Kunst, Design en Architectuur bestudeert de geschiedenis en theorie van Media, Kunst, Design, en Architectuur. Dit vatten wij samen als: visuele en materiële cultuur. De opleiding bestudeert die visuele en materiële cultuur vanuit een breed maatschappelijk en cultureel-historisch perspectief. Hier valt ook onder het onderzoeken van de betekenis van Media, Kunst, Design, en Architectuur in onze hedendaagse, multimediale en globaliserende samenleving. Combinaties van cursussen van de vier onderdelen van MKDA in je programmma stimuleren een multidisciplinaire en interdisciplinaire benadering van verschillende media. Je krijgt specialistische kennis door te kiezen voor één van de afstudeerrichtingen: Media, Kunst, Design,  Architectuur.

In je eerste studiejaar volg je cursussen die een algemene inhoudelijke basis leggen voor alle afstudeerrichtingen. Deze cursussen behandelen Media, Kunst, Design, en Architectuur in de Vroegmoderne tijd, de Moderne tijd, en Hedendaagse ontwikkelingen. In het tweede en derde jaar volg je ook nog enkele cursussen voor heel MKDA, zoals over Museums as Exhibition Machines en Stadscultuur en publieke ruimte. Daarnaast volg je in het tweede jaar specialistische cursussen in de afstudeerrichting die je kiest. In je afstudeerrichting schrijf je in het derde jaar je bacheloreindscriptie. Als je twee afstudeerichtingen van MKDA wilt combineren, kan dat ook. Je derde jaar biedt verder ruimte om een stage te doen, te studeren in het buitenland, of een minor te kiezen die bij je interesse past; hierdoor kun je je oriënteren op een loopbaan of een Master als vervolgstudie.
De afstudeerrichtingen omvatten wat betreft objecten en genres van onderzoek:

1) Media: film, televisie en games, ca. 1850 tot heden;
2) Kunst: beeldende kunst (schilder- en tekenkunst, sculptuur, grafiek, nieuwe media), ca. 1400 tot heden;
3) Design: mode, (gebruiks)voorwerpen, typografie en grafische vormgeving, en wooncultuur, met nadruk op de periode 1750 tot heden;
4) Architectuur: architectuur, wooncultuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur, ca. 1400 tot heden.

Na afloop van je studie heb je een brede inhoudelijke en theoretische basis gekregen voor begip en analyse van beeld, object èn gebouwde ruimte, en een visie op het functioneren hiervan in onze huidige samenleving. En je hebt enige specialistische kennis van één van de afstudeerrichtingen van Media, Kunst, Design en Architectuur.

Opleidingsschema

Onderwijs- en Examenregelingen op VUnet (inlog)

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
asnDCcreatorasvVUAmsterdam asnDCdateasv2018 asnstudyguideasvstudy asnDCidentifierasv50830349 asnDCtitleasvBMediaKunstDesignenArchitectuur asnDCcoverageasvKunstCultuurenGeschiedenis asnDCcoverageasvVoltijds asnDCcoverageasvBachelor asnDCcontributorasvFaculteitderGeesteswetenschappen asnfacultyasv50000030