Arts & Culture (Ma)

De MA Kunst- en Cultuurwetenschappen (Arts & Culture) kenmerkt zich door een brede focus op verschillende domeinen van de cultuursector. Hier volg je vakken in specialisaties die aansluiten op de ontwikkelingen in kunst, architectuur, media, erfgoed, creatieve industrie en design. Terwijl sommige specialisaties de actualiteit in een historisch perspectief plaatsen, gaan andere expliciet in op de hedendaagse context van kunst, cultuur en media. In onze programma’s verdiep je je in de geschiedenis, theorie, analyse, in vele dwarsverbanden, en maak je kennis met het onderzoek van de staf, maar ook met onderzoeksprojecten in allerlei culturele instellingen en bedrijven. De stad Amsterdam – het culturele hart van Nederland - biedt een unieke voedingsbodem om academische verdieping te koppelen aan de expertise van professionals.

Er zijn vijf afstudeerrichtingen:

  • Architectuurgeschiedenis 
  • Comparative Arts and Media Studies 
  • Contemporary Art History 
  • Design Cultures
  • Kunst, Markt en Connaisseurschap

Ben je geïnteresseerd in dit vakgebied en wil je onderzoek doen? Kijk dan ook bij: Humanities Research: Critical Studies in Art and Culture.

Opleidingsschema Arts & Culture

Onderwijs- en Examenregelingen op VUnet (inlog)

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
asnDCcreatorasvVUAmsterdam asnDCdateasv2018 asnstudyguideasvstudy asnDCidentifierasv50696338 asnDCtitleasvMKunstcultuurwetenschappen asnDCcoverageasvKunstCultuurenGeschiedenis asnDCcoverageasvVoltijds asnDCcoverageasvMaster asnDCcontributorasvFaculteitderGeesteswetenschappen asnfacultyasv50000030