Activiteiten en diensten

Activiteiten

Binnen de VU zijn tal van aantrekkelijke faciliteiten voor medewerkers beschikbaar. Voorbeelden van deze faciliteiten zijn:

Centrum voor Loopbaan en Ontwikkeling
Het Centrum voor Loopbaan en Ontwikkeling van de VU is er voor iedere werknemer die bewust bezig wil zijn met de eigen ontwikkeling. De loopbaanadviseurs ondersteunen, adviseren, coachen en begeleiden werknemers in hun functioneren op de werkplek of bij loopbaanvragen. Ook kunt u terecht voor het volgen van een leergang of cursus.

Kinderopvang
Stichting Kinderopvang 't Olifantje verzorgt professionele groepsopvang voor kinderen in de leeftijd van acht weken tot vier jaar, en heeft een vestiging op de VU-campus. 't Olifantje is een kleinschalige kinderopvangorganisatie met een enthousiast team van ongeveer zestig medewerkers verdeeld over drie locaties. Hierdoor is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht en betrokkenheid voor de kinderen en de ouders. Op de site is meer informatie beschikbaar over de beschikbaarheid en kosten.

Sportcentrum VU
De VU beschikt over eigen sportcentra met uitgebreide sportfaciliteiten en een groot aanbod waarvan medewerkers voordelig gebruik kunnen maken.

Cultuurcentrum Griffioen
De Griffioen heeft een aantrekkelijk aanbod van culturele cursussen, cabaret, muziek en toneelvoorstellingen. Het Evenementenbureau van het Cultuurcentrum Griffioen kan ingeschakeld worden voor culturele activiteiten.
Binnen het Cultuurcentrum Griffioen is een viertal muziekgezelschappen georganiseerd: het VU-kamerkoor, het VU-kamerorkest, het VU-koor en het VU-orkest. Allen geven meerdere malen per seizoen concerten op de grote podia van het land.

Universiteitsbibliotheek (UBVU)
Medewerkers hebben gratis toegang tot de UBVU. De UBVU is een relatief grote wetenschappelijke bibliotheek. De collectie omvat ruim een miljoen titels (boeken en tijdschriften) van de vijftiende eeuw tot heden. Daarnaast verschaft de bibliotheek toegang tot een groot aantal elektronische tijdschriften en databases.