Arbeidsvoorwaarden

Werken bij de VU betekent werken met een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. Op verschillende manieren kun je deze zelf samenstellen in een keuzemodel of met flexibele werktijden. Verder is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, mogelijkheden tot collectieve verzekeringen en een goed pensioen voor later.

Als je  bij de VU werkt, val je onder de cao van de Nederlandse Universiteiten.
Binnen de cao zijn afspraken gemaakt over arbeidsvoorwaarden, persoonlijke ontwikkeling, vrije tijd, veilig en gezond werken, dienstverband en pensioen.
Salaris, vakantiegeld & eindejaarsuitkering
De VU biedt een marktconform salaris, vastgelegd in de cao. De salarissen zijn opgedeeld in verschillende salarisschalen. Bij goed functioneren is er binnen de salarisschaal mogelijkheid tot groei. Naast het basis salaris krijg je bij de VU 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 
Flexibele werktijden
Een standaard fulltime dienstverband is 38 uur. Om flexibiliteit te stimuleren, is er de mogelijkheid om dit om te zetten naar een plus- of een minvariant. Binnen de plusvariant wordt het omgezet naar een werkweek van 40 uur per week, waarbij er elke week 2 uur additioneel verlof wordt opgebouwd. Voor de minvariant geldt hetzelfde, alleen wordt het een werkweek van 36 uur, waarbij er 2 verlofuren per week worden ingeleverd. Deze plus- en minvarianten zijn mogelijk bij elk parttime percentage, in overeenstemming met je leidinggevende.

Verlof
Je hebt standaard recht op 232 uur (29 dagen) verlof bij een fulltime dienstverband. Door gebruik te maken van flexibele werktijden kun je dit uitbouwen tot een verlof van maximaal 336 uur (42 dagen) per jaar, bij een fulltime dienstverband.

Reiskostenvergoeding
De VU kent een reiskostenvergoeding van €0,07 per kilometer, tot een maximum van 75 kilometer enkele reis. Deze geldt wanneer je met het openbaar vervoer, op de fiets of lopend komt. De VU streeft ernaar om een zo groen mogelijke reiskostenregeling te bieden.

Naast de €0,07 per kilometer, is er een mogelijkheid tot fiscale uitruil waardoor de vergoeding per kilometer toeneemt. Dit kan oplopen tot maximaal €0,19 per kilometer via een belastingvrije vergoeding. Deze vergoeding wordt in mindering gebracht op het bruto maandsalaris. Bij deze mogelijkheid ontvang je een bedrag ter hoogte van het fiscale maximum (€0,19 per kilometer) minus de vergoeding die je al kreeg (€0,07 per kilometer), via een belastingvrije vergoeding. Deze vergoeding (€0,12 per kilometer) wordt tegelijkertijd in mindering gebracht op het bruto maandsalaris.

Pensioen
Bij de VU is je pensioen bij Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP) ondergebracht. ABP is het grootste pensioenfonds van Nederland dat zorg draagt voor het pensioen voor de volledige overheid en onderwijs.

VU Fit at work
Je kunt als medewerker gratis gebruik maken van het sportprogramma  VU Fit at Work bij Sportcentrum VU, op de campus en in Amstelveen. Op beide locaties worden veel verschillende trainingen en lessen aangeboden, waaronder yoga, broga, kickbocksen, badminton, basketbal en spinning. Natuurlijk zijn er daarnaast uitstekende mogelijkheden voor onbeperkt fitnessen (met of zonder persoonlijke begeleiding).

Collectieve verzekeringen
Door deel te nemen aan een van onze collectieve verzekeringen kun je je op een (fiscaal) gunstige manier laten verzekeren. Zo is er de mogelijkheid tot een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering via Loyalis Schade NV. Via het Zilveren Kruis Achmea kun je een collectieve zorgverzekering afsluiten met 10% korting op de basisverzekering en 15% korting op aanvullende verzekeringen  (ook voor meeverzekerde gezinsleden). Via Aon verzekering sluit je met korting o.a. een autoverzekering, reisverzekering, inboedelverzekering, aansprakelijkheidsverzekering of rechtsbijstandsverzekering af. Meer informatie over deze Aon verzekeringen vind je op: www.viamijnwerk.nl en dan 'VU'.

Cultuurcentrum Griffioen
Cultuurcentrum Griffioen biedt een aantrekkelijke programmering in films, dans, muziek- en theatervoorstellingen en daarnaast een groot aanbod van verschillende cursussen aan.  Met korting kun je naar alle voorstellingen en cursussen volgen.

Medewerkersvoorstellingen
Naast het uitgebreide aanbod aan voorstellingen en cursussen bij Cultuurcentrum Griffioen zijn er ook speciale VU medewerkersvoorstellingen. VU-werknemers worden een tiental keren per jaar in staat gesteld voor een bescheiden bedrag de mooiste voorstellingen bij te wonen. In de theaterzaal van de Griffioen, in de Aula van de VU of op het dak van de VU tijdens het On the Roofff filmfestival.
Binnen het keuzemodel arbeidsvoorwaarden kun je elk jaar een variatie aanbrengen in je arbeidsvoorwaardenpakket. De samenstelling van dit pakket kun je zelf beïnvloeden. Door het inzetten van bronnen, zoals salaris, vakantie-uren of de eindejaarsuitkering, kun je kiezen voor o.a. de voordelige aanschaf van een fiets (fietsregeling), extra vakantie, extra pensioen opbouw of extra salaris. Je kunt ook een onbelaste donatie doen aan de Stichting voor Vluchteling-Studenten de UAF.