Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Vul je gespreksrepertoire aan met een lichaamsgerichte benadering

Lichaamsgericht werken in executive coaching

De opleiding Lichaamsgericht werken in Executive Coaching van de VU bestaat uit zes losse dagen waarin in kleine groepen wordt geoefend met interventies.

Het programma bestaat uit 6 losse dagen van 9:00 tot 17:00 met een tussenliggende periode van 4-6 weken. De deelnemers zullen tussen deze dagen bij elkaar komen in kleinere support & challenge groepen om interventies met elkaar te oefenen en te reflecteren op de aangeboden stof. 

Het programma heeft het karakter van een onderzoek, naar ‘welke interventies passen mij en kan ik in mijn praktijk als executive coach gebruiken?’ en ‘wat is het effect hiervan?’. Deelnemers zullen hier zelf en ook samen met hun cliënt op reflecteren. In het programma wordt een koppeling gemaakt tussen leren en onderzoek naar lichaamsgericht werken 

Data 2024/2025

Dag 1: 3 oktober 2024

Dag 2: 7 november 2024

Dag 3: 12 december 2024

Dag 4: 30 januari 2025

Dag 5: 13 maart 2025

Dag 6: 15 mei 2025

Bekijk de inhoud van de lesdagen onderaan deze pagina.

Ontdek de docenten van de opleiding:

Yvonne Burger

Yvonne Burger

Yvonne Burger is hoogleraar Organisatiecultuur, Communicatie en Leiderschap bij de Vrije Universiteit en voorzitter van het Center for Executive Coaching. Ze is docent in de postgraduate programma’s Executive (Team) Coaching en programmadirecteur van de VU Master in Executive Coaching. Ze heeft al ruim 25 jaar een eigen praktijk als organisatieadviseur en executive (team) coach en begeleidt RvB’s, RvT’s en directieteams in samenwerkings- en ontwikkelvraagstukken.

Daarnaast is ze onder meer lid van de RvT van Hogeschool Windesheim, lid van het Bestuur van het Nationaal Comité 4/5 mei. Als politicoloog/bestuurskundige voelt ze zich thuis in de top van de publieke sector en maatschappelijke organisaties en draagt ze graag bij aan het stimuleren van reflectie. Ze schreef (samen met collega’s) 14 boeken en meer dan 80 artikelen en columns. Zie ook www.yvonneburger.nl

Bekijk het profiel van Yvonne Burger

Willy Bakers

Willy Bakers

Willy Bakers is zelfstandig gevestigd psycholoog, executive (team)coach, intervisiebegeleider en haptotherapeut. Hij heeft gewerkt als docent Psychologie aan de Haagse Hogeschool, als managementtrainer bij verschillende brancheorganisaties en is trainer en therapeut geweest aan een haptonomie-opleiding. Hij heeft een coachingspraktijk in Utrecht en is onderdeel van verschillende coachpools zowel bij (semi) overheidsorganisaties als in het bedrijfsleven.
Hij hanteert verschillende interventiestijlen: inzichtgevend, waarderend, oplossingsgericht en lichaamsgericht. Hij gaat daarbij uit van een relationele visie op de begeleiding. Bewust worden van non-verbaal gedrag en de emoties en gevoelens die daarmee in expressie gebracht worden staan centraal in zijn begeleiding. Lichaamstaal, de enige taal waarin je niet kunt zwijgen, is een leidend motief in zijn aanpak.

Claudia Emck

Claudia Emck

Claudia is universitair docent Bewegingswetenschappen, gespecialiseerd in psychomotorische - c.q. bewegings- en lichaamsgerichte - interventies. Ze heeft veel ervaring in het ontwikkelen en toepassen van psychomotorische interventies bij mensen met psychosociale of psychiatrische problemen. In haar tijd bij het UMC Utrecht heeft ze een stress management training ontwikkeld, die veel wordt gebruikt in de klinische praktijk. Daarnaast is ze als opleider, trainer en supervisor werkzaam geweest voor de Master Psychomotorische Therapie aan de Hogeschool Windesheim. Als docent en onderzoeker aan de VU houdt ze zich vooral bezig met de wetenschappelijke onderbouwing van bewegings- en lichaamsgerichte interventies. Momenteel begeleid ze twee promovendi die onderzoek doen naar het effect van bewegings- en lichaamsgerichte interventies bij diverse vormen van trauma. 

Yvonne Rosman

Yvonne Rosman

Yvonne is psychotherapeut, opleider en coach. Zij verzorgt op dit moment de training lichaamsgerichte interventies voor psychologen en psychotherapeuten aan de Rino in Amsterdam of in company. 

Zij heeft een oplossingsgerichte coach opleiding bij Louis Kaufman gedaan en zet haar psychologische kennis en vaardigheden in in het coachen van mensen.

Zij heeft gewerkt als wetenschappelijk medewerkster, behandel coördinator van een psychiatrisch ziekenhuis en als zelfstandig ondernemer. Als coach heeft zij gewerkt met mensen uit ziekenhuizen, overkoepelende zorginstellingen, banken, universiteiten, gemeente en politie, advocaten kantoren en het bedrijfsleven. Haar specialisme is het mensen leren observeren, invoelen en hanteren van lichaamstaal als bron van informatieverwerking. In de coachpraktijk voegt dit een extra dimensie toe aan het verbale verhaal van iemand.

Cor Niks

Cor Niks

Cor is werkzaam op de hogeschool Windesheim in Zwolle als docent psychomotorische therapie (PMT). Vanuit het bewegen als doel (CIOS) heeft hij zich gericht op het omgaan/behandelen van leer-, ontwikkelings- en opvoedingsproblemen bij kinderen en mensen met een verstandelijke beperking. Daarna heeft hij zich gespecialiseerd in de psychomotorische therapie. Met name lichaamstaal, -houding, interacties binnen het bewegen en de daarbij behorende duiding van gedrag maakt dat oefenvormen uit de PMT erg helpend kunnen zijn in het coachen. Dit laatste gebruikt hij nog steeds in het begeleiden van studenten en als mediator bij arbeidsconflicten tussen medewerker en leidinggevende.

Als pmt-er heeft hij gewerkt met (licht) verstandelijk beperkte mensen, patiënten op een PAAZ, jeugd en heeft hij veel trainingen gegeven over omgaan met gedragsproblematiek.

Jozien Wijnakker

Jozien Wijnakker

Jozien Wijnakker (1954) studeerde arbeids- en organisatiepsychologie. Later haptonomie in Doorn en bij de grondlegger van haptonomie Frans Veldman in Frankrijk. Ze was jaren actief NOLOC-lid en CMI-C geregistreerd als coach. Jozien richt zich als zelfstandig coach & trainer op professionele effectiviteit en efficiency in opdracht van bedrijfsleven, overheid en gezondheidszorg.  Gaandeweg verschuift haar aandacht steeds meer naar persoonlijke affectiviteit. De laatste twintig jaar werkt ze voornamelijk voor particulieren in haar praktijk voor haptotherapie & coaching in Amsterdam. Ze schreef het boek ‘ONDERBROKEN| contact met je wijze lijf’ en eerder schreef ze mee aan het boek: Haptotherapie bij burn-out’. Ontmoeten, in dubbele betekenis, vormt de rode draad in haar leven en werk.

Ien van der Pol

Ien van der Pol

Ien van der Pol heeft altijd met mensen gewerkt. Eerst als verpleegkundige, daarna in HR en de laatste 25 jaar als coach/counseler. Zij heeft zich gespecialiseerd in het werken met onbewuste psychodynamica middels IoPT-opstellingen. Deze werkwijze steunt bij herstel van trauma en het hervinden van de eigen identiteit (wie ben ik) en autonomie (wat wil ik) in alle veiligheid en vertrouwen. Ien is oprichter van de Alba-academie en geeft lezingen, Masterclasses en workshops om haar kennis, kunde en wijsheid door te geven aan collega’s. Ze schreef een aantal bekende boeken over professionele begeleidingskunde en traumakennis voor coaches en andere professionele begeleiders. Ien ontving recent de NOBCO Quality Award 2022 voor haar bijdrage aan het vak en de beroepsgroep. 
Ook is ze oprichter en voorzitter van de non-profit Culturele ANBI-stichting Fem Art Collection. 

Inhoud lesdagen

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Contactpersoon

Lisette Tepe